Michael Dodge/Getty Images
ATP HERTONGENBOSCH

HRVAT ĆE U NEDJELJU VJEROJATNO MORATI ODRADITI DVOSTRUKI POSAO Još uvijek ništa od velikog finala, sjajan nastup Borne Ćorića zakomplicirala kiša

Polufinalni susret na ATP turniru u nizozemskom 's-Hertogenboschu između Borne Ćorića i Francuza Adriana Mannarina zbog kiše je prekinut u subotu u tie-breaku trećeg seta nakon 2 sata i 30 minuta igre, a nastavak je u nedjelju u 11 sati.
Piše: Davor BurazinObjavljeno: 15. lipanj 2019. 22:48

Borna Ćorić se izborio da bi živio još jedan dan na Libema Openu u 's-Hertogenboschu. Najbolji hrvatski tenisač je opet spašavao meč-loptu (u petak je nadoknadio 2:5 s dva breaka manjka i 5:6 u tie-breaku trećeg seta protiv Christiana Garina), sada protiv Adriana Mannarina je poništio dvije kod 3:5 u trećem setu na svom servisu i potom napravio break za 5:5. Meč je otišao u tie-break i prekinut je zbog kiše kod rezultata 3:2 za Francuza uz dva njegova servisa, dakle, ima mini-break. Dakle, Borna je živ, no meč (još) nije dobio.

Mannarino je, inače, prije dvije godine slavio protiv Ćorića u dva meča (Miami, Antalya – trava) i očito mu je nezgodan. Pogotovo na ovoj podlozi. Zagrepčanin je bolje otvorio, break za 5:4 i izvlačenje s 15:40 u sljedećem gemu donijeli su mu prvi set, ali Mannarino je moćno odgovorio u drugom, odlijepio se na 5:1 i manje-više lako izjednačio. Potom je došao taj set odluke, break Mannarina za 4:3, dvije meč-lopte na 5:3, no nije skršio otpor upornog Ćorića.

Nastavak je u nedjelju u slučaju pobjede Ćorića očekuje i finale nakon malo odmora. I drugo polufinale je prekinuto, Jordan Thompson je bio pred pobjedom nad braniteljem naslova Richardom Gasquetom, imao je 7:5, 5:3, ali i Francuz na servis Australca ima 30:40.

U finalu tenisačica sastat će se najbolja Nizozemka i četvrta na svijetu Kiki Bertens, te Alison Riske. Bertens je ovo prvo finale na travi i 12. u karijeri, čak devet puta je izašla kao pobjednica. Amerikanka je, pak, u nizu od devet pobjeda na travi, prošlog je tjedna osvojila challenger u Surbitonu.

ATP, polufinale: Ćorić – Mannarino 6:4, 3:6, 6:6 (2:3), prekinuto, Thompson – Gasquet 7:5, 5:3, prekinuto.

WTA, polufinale: Bertens – Ribakina 6:4, 6:4, Riske – Kudermetova 6:4, 3:6, 7:6(5). (db)

Linker
20. travanj 2024 07:02