Foto: Vlado Kos / CROPIX
IMPRESIVAN PODATAK

HRVATSKA JE SVJETSKA VELESILA U IGRI PAROVA Samo tri zemlje imaju više predstavnika u Top 100 od nas

Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 03. svibanj 2017. 17:08

Dvomjesečna pauza, tijekom koje su igrali u drugim kombinacijama, bila je dovoljna da se Nikola Mektić i Brian Baker opet zažele zajedničkih trofeja. Baš kao i Memphis u veljači, ATP turnir u Budimpešti osvojili su bez izgubljenog seta.

Posljednji skalp u savršenom tjednu bili su Juan Sebastián Cabal i Robert Farah, kolumbijski dvojac koji bi našu reprezentaciju u rujnu trebao dočekati u kvalifikacijama za Svjetsku skupinu. Hrvatsko-američki par slavio je 7-6(2), 6-4, a Mektićev partner je na idealan način proslavio 32. rođendan.

- Nisam mogao poželjeti bolji poklon. Ovjerili smo titulu iz Memphisa i pokazujemo da smo zbilja dobar tandem - izjavio je Baker.

Pobjeda je svakome donijela po 13.000 eura, a 28-godišnji Mektić je prvi put u karijeri ušao u Top 50 na ljestvici parova. Trenutno je 47. na svijetu, sve bliže Mati Paviću (32.) i Ivanu Dodigu (10.).

- Imali smo jako dobar tjedan. Super je osvojiti turnir u tako lijepom gradu - poručio je Zagrepčanin.

Hrvatska kolonija u Top 100 od ponedjeljka je inače povećana za još jednog igrača, 26-godišnjeg Riječanina Dina Marcana. Nakon što je s Austrijancem Weissbornom osvojio Challenger u Anningu, on se sa 102. uspeo na 87. mjesto i pritom preskočio Šančića (91.) i Škugora (92.).

Sa šestoricom među najboljih 100, Hrvatska je pretekla Indiju i Austriju te se izjednačila sa Španjolskom. Više tenisača u elitnom društvu sada imaju samo tri zemlje: SAD, Australija i Francuska.

Potegnemo li crtu do 200. mjesta, broj naših asova povećava se na devet. Tu su još Marin Čilić (109.), Marin Draganja (138.) te njegov mlađi i sve bolji brat Tomislav Draganja (165.). U svakom slučaju, slatke brige za izbornika Željka Krajana, koji do daljnjega ne mora razmišljati hoće li sastaviti konkurentan par u Davis Cupu.

Nakon Budimpešte, Mektić i Baker doskočili su do 13. mjesta u Utrci za London. Ovaj tjedan igraju u Münchenu, gdje ih u prvom kolu čekaju Knowle i Peya. Prođu li dalje, sigurno ćemo gledati hrvatski derbi jer ih ždrijeb vodi na bolje iz dvoboja Pavića i Maracha te Marcana i Weissborna.

Linker
26. travanj 2024 22:19