REFILE - QUALITY REPEAT Tennis - Qatar Open - Men's Singles - Fernando Verdasco of Spain v Ivo Karlovic of Croatia - Doha, Qatar - 5/1/2017 - Karlovic reacts. REUTERS/Ibraheem Al Omari
REUTERS/Ibraheem Al Omari

U DVA SETA

HRVATSKI DIV OSTAO ZAMALO PREKRATAK Poražen u finalu prestižnog turnira: 'Možda bi idući put trebali odmah krenuti od tie-breaka'

AUTOR:
  • Hina

 • OBJAVLJENO:
 • 18.06.2017. u 16:27

 • Hrvatski tenisač Ivo Karlović poražen je u finalu ATP turnira u 's-Hertogenboschu od Luksembužanina Gillesa Mullera 6-7 (5), 6-7 (4).

  Bilo je to njegovo 18. finale u karijeri i deseti poraz, dok je Muller u svom osmom finalu osvojio drugi turnir i to drugi ove godine nakon što je slavio i u Sydneyju.

  "Odigrao sam dobar turnir, no Gilles je u finalu bio bolji. Iza mene je lijep tjedan," kazao je Karlović.

  "Div sa Šalate" je na ovom turniru u zadnje tri godine igrao četvrtfinale, polufinale i finale, pa bi u tom ritmu iduće godine trebao i pobijediti.

  "Nadam se kako ću ovdje biti i iduće godine," dodao je Karlović sa smiješkom.

  Zanimljivo, Karlović i Muller su međusobno igrali tri puta i svih sedam setova je razriješeno u trinaestoj igri.

  "Možda bi idući put trebali odmah krenuti od tie-breaka," dodao je Muller.

  Luksemburžanin je pobijedio Karlovića prošle godine u polufinalu upravo u Hertogenboschu, dok je Karlović uzvratio u finalu Newporta.

  Ovoga puta ponovo je slavio Muller. Bio je to izjednačen meč u kojem su prevagnule sitnice. U prvom setu oba tenisača su sigurno držala svoj servis bez break lopti, pa je set razriješen u 'trinaestoj' igri. Muller je bolje otvorio 'tie-brak' i poveo je 2-0. Karlović je izjednačio na 2-2, no kod rezultata 5-5 je izgubio servis što je Muller iskoristio i as servisom priveo set kraju.

  U drugom setu odluka je ponovo pala u trinaestoj igri. Luksemburžanin je poveo 4-2, Karlović izjednačio na 4-4, no Muller je dobio iduća tri poena za set i meč.

  Prvi puta je 38-godišnji Karlović slavio 2007. u Houstonu, a posljednji put podigao je trofej u meksičkom Los Cabosu u kolovozu prošle godine.