Reuters
LOŠ DAN ZA HRVATSKI TENIS

HRVATSKI TENISAČI NISU U FORMI UOČI VELIKE ZAVRŠNICE DAVIS CUPA: Ispala obojica najboljih, a dogodio se raritet, obojica su izgubila istim rezultatom

Piše: HinaObjavljeno: 23. listopad 2019. 17:18

Hrvatski tenisač Borna Ćorić nije se uspio plasirati u 2. kolo ATP turnira u Beču nakon što je u dvoboju 1. kola izgubio od Kazahstanca Mihaila Kukuškina sa 4-6, 4-6.

Bio je to njihov četvrti međusobni susret i četvrta pobjeda 31-godišnjeg Kazahstanca, trenutačno 57. tenisača svijeta.

Kukuškin je bio bolji i prošle godine u susretu Davis Cupa, 2017. u kvalifikacijama Mastesda u Madridu, te 2016. u Rimu.

U prvom setu prvi je do prednosti stigao Kukuškin načinivši break za vodstvo 2-1. Ćorić se vratio u život u osmoj igri izjednačivši na 4-4, međutim već u idućem gemu 31-godišnji Kazahstanac je ponovo stigao do breaka. Nažalost, Borna nije uspio vratiti izgubljeni servis i prvi set je nakon 44 minute igre otišao na suparničku stranu.

Borna je u prvom setu imao više as servisa (7/1), bolji postotak prvog servisa (68% / 63 %), ali daleko slabiju realizaciju prvog servisa (63 % / 80 %).

Nažalost, hrvatski tenisač niti u drugom setu nije uspio pronaći pravi ritam. Odigrao bi nekoliko fantastičnih poena, ali i činio velike pogreške. Ćorić je već na otvaranju drugog seta izgubio servis i do kraja nije uspio vratiti izgubljeni gem. čak nije niti zaprijetio s break loptom svom suparniku.

Bio je to Bornin već treći turnir u nizu s kojeg je 'izletio' u prvom kolu nakon Šangaja i Tokija.

U susretu 2. kola Kukuškina očekuje Španjolac Pablo Carreno Busta koji je u prvom kolu pobijedio Kanađanina Denisa Šapovalova.

Ispao je i Marin Čilić koji je poražen na startu turnira u Baselu. Istim je rezultatom kao i Ćorić (4-6, 4-6) Čilić je izgubio od Belgijca Davida Goffina.

Bio je to njihov sedmi međusobni susret, te četvrti Čilićev poraz.

Goffin je dobio njihova prva tri meča, iduća tri su otišla na Čilićevu stranu, a danas je ponovo slavio Belgijanac, trenutačno 13. tenisač svijeta.

Belgijanac je bolje ušao u meč i u trećem gemu je oduzeo Čilićev servis za vodstvo 2-1. Marin se pokušao vratiti, ali je Goffin sigurno držao svoj servis i nakon 35 minuta igre slavio je sa 6-4.

Čilić je još gore ušao u drugi set. Izgubio je prva tri gema, uz dva izgubljena servisa i činilo se kako će sve biti brzo gotovo. Hrvatski tenisač je uspio vratiti jedan izgubljeni servis, a kod rezultata 3-2 imao je dvije vezane break lopte za izjednačenje, ali nije uspio. Goffin je izvukao taj gem i prednost obranio do kraja seta za novih 6-4 i 2-0 u setovima.

Belgijanac će u idućem kolu igrati protiv Amerikanca Reillyja Opelku koji je bio bolji od Čileanca Cristiana Garina sa 7-6 (5), 7-6 (10).

Linker
19. travanj 2024 10:02