Thomas Starke/Getty Images
FENOMENALNA IGRA

USPJEH KARIJERE ZA BORNU ĆORIĆA: HRVATSKI TENISAČ USPIO JE NEMOGUĆE, POBIJEDITI ROGERA FEDERERA NA TRAVI Veličanstveno slavlje i naslov u Halleu!

Hrvatski tenisač Borna Ćorić osvojio je travnati ATP turnir u Halleu pobijedivši u finalu prvog igrača svijeta Švicarca Rogera Federera s 7-6 (6), 3-6, 6-2 za dva sata i sedam minuta igre.
Piše: HinaObjavljeno: 24. lipanj 2018. 13:56

Ćorić je u Halleu došao do drugog naslova u karijeri, ali i jednog od najvećih uspjeha jer je po prvi puta slavio protiv prvoga igrača svijeta Federera. Borna je protiv legenadarnog Švicarca izgubio 2015. godine u Dubaiju i ove godine u Indian Wellsu, ali je u Njemačkoj dočekao svoj veliki trenutak.

Ćorić je dobio prvi set nakon što je u tie-breaku spasio dvije set-lopte i zaostajao 6-4, da bi set završio s četiri poena zaredom. U drugom setu je Zagrepčanin imao jed nu dekoncentraciju na svoj servis u meču kod 3-4, a Federer je to iskoristio za poravnanje u setovima. U odlučujućem setu Borna je imao više snage, napravio je "break" za 4-2, a zatim još jednom uzeo Federerov početni udarac u osmom gemu za veliko slavlje.

HALLE, GERMANY - JUNE 24: Roger Federer (L) of Switzerland and Borna Coric of Croatia pose prior to the final match of the Gerry Weber Open at Gerry Weber Stadium on June 24, 2018 in Halle, Germany. (Photo by Thomas Starke/Getty Images)
Thomas Starke/Getty Images

Ćorić je meč završio s 11 aseva, jedan manje od Federera, imao je odličnih 74 posto ubačaja prvog servisa, ali je pokazao i vrlo kvalitetnu igru u polju.

Borna je prošle godine osvojio Marakeš, a ovo mu je drugi naslov i to protiv Federera, koji je čak devet puta podizao trofej u Halleu.

Linker
19. travanj 2024 02:32