Tennis - Davis Cup - World Group Semi-Final - Croatia v United States - Sportski centar Visnjik, Zadar, Croatia - September 15, 2018 Croatia's Ivan Dodig and Mate Pavic during their match against Mike Bryan and Ryan Harrison of the U.S. REUTERS/Antonio Bronic
REUTERS/Antonio Bronic / REUTERS

Dodig i Pavić

PLANET HRVATSKA

KAKVA DRAMA DO SAMOG KRAJA Dodig i Pavić izborili finale u napetom meču koji je presudio jedan peon

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 28.09.2018. u 12:22

 • Hrvatski Davis Cup reprezentativci Ivan Dodig i Mate Pavić plasirali su se u finale parova na ATP turniru tenisača u Chengduu nakon što su u polufinalu pobijedili Meksikanca Santiaga Gonzaleza i Pakistanca Aisama-ul-Haqa Qureshija sa 5-7, 6-4, 10-8.

  Dodig i Pavić su prvom setu gubili 1-4 uz jedan izgubljeni servis, no uspjeli su se vratiti izjednačivši na 4-4. Međutim, kod rezultata 5-6 još jednom su izgubili servis, a time i set. U drugom setu načinili su rani break pri rezultatu 1-1, potom poveli sa 3- i obranili prednost do kraja seta.

  U odlučujućem, trećem "tie-brak" setu koji se igra do 10 bodova, Gonzalez i Qureshi su poveli s 5-0, a imali su i vodstvo 6-2, no hrvatski tenisači su velikim preokretom stigli do rezultata 8-8, a potom dobili iduća dva poena za pobjedu i plasman u finale.

  Hrvatski Davis Cup reprezentativci u finalu će igrati protiv Amerikanca Austina Krajiceka i Indica Jeevana Nedunchezhiyana.

  Iz drugih medija