Naomi Baker/Getty Images
SJAJAN ODGOVOR

MALO TKO JE TO OČEKIVAO Francuski tenisač oštro kritizirao Federera, a onda se u cijelu priču umiješao Đoković i svima začepio usta

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 13. studeni 2018. 11:42

Novak Đoković stao je u obranu Rogera Federera nakon kritika koje su stigle od Francuza Juliena Benneteaua, koje se odnose na navodni povlašteni Švicarčev termin odigravanja mečeva na ovogodišnjem Australian Openu.

"Roger je 12 ili 13 od 14 posljednjih mečeva na Australian Openu odigrao po noći. Na isti dan Federer je igrao protiv Struffa, a Đoković protiv Monfilsa. Nemam ništa protiv Struffa, sjajan momak, ali složit ćemo se da bi svaki direktor turnira stavio meč Đoković - Monfils u večernji termin od 19.30, zar ne? Ali ne, oni su igrali po noći u 14.30 po vrućini, a Federer i Struff po noći", rekao je Benneteau u razgovoru za francuski RMC, jasno tako aludiravši da Federer ima povlašteni status.

Pitanje o Federerovom povlaštenom statusu na ATP Touru dočekalo je Marina Čilića na presici poslije poraza od Alexandra Zvereva, a nije mimoišlo ni Novaka Đokovića nakon slavlja protiv Johna Isnera na ATP World Finalsu u Londonu.

"Na kraju dana Federer zaslužuje povlašteni status jer je šesterostruki pobjednik Australian Opena i bez sumnje najbolji igrač ikada. Ako on neće imati povlašteni status, tko će onda? Ljudi žele gledati kako igra na centralnom terenu u najbolje doba dana, a to je u 19.30 na Rod Laver Areni", rekao je Đoković.

"Razumijem Julienovo razmišljanje jer se ponekad čini da se neke igrače favorizira na turnirima iz godine u godinu, ali s druge strane morate razumjeti da je Federer pokretačka snaga tenisa u smislu zarade i u smislu gledanosti", objasnio je Đoković.

Linker
18. travanj 2024 12:38