Julian Finney/Getty Images
ATP FINALS

MARIN ČILIĆ PORAZOM OTVORIO TURNIR OSMORICE NAJBOLJIH TENISAČA SVIJETA Najbolji hrvatski tenisač žalit će za propuštenim prilikama

Piše: HinaObjavljeno: 12. studeni 2018. 18:32

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić poražen je u 1. kolu skupine ATP finala u londonskoj O2 Areni od Nijemca Alexandera Zvereva s 6-7 (5), 6-7 (1) nakon dva sata i devet minuta igre.

Čilić je i šesti puta zaredom izgubio od mladoga Nijemca, no u Londonu je Marin u oba seta imao prednost, a opet je izgubio u dva seta. Čilić je u ovom meču imao samo 52 posto ubačaja prvoga servisa, a bez servisa nije uspio izbjeći deveti poraz ukupno u ATP finalima u Londonu i ostao je na samo jednoj pobjedi.

LONDON, ENGLAND - NOVEMBER 12:  Marin Cilic of Croatia congratulates opponant Alexander Zverev of Germany on victory after their singles round robin match during Day Two of the Nitto ATP World Tour Finals at The O2 Arena on November 12, 2018 in London, England.  (Photo by Julian Finney/Getty Images)
Julian Finney/Getty Images

Marin je sjajno započeo dvoboj, poveo je s 3-0 i 5-2, ali je Zverev uspio vratiti "break" zaostatka u devetoj igri, kada je Čilić servirao za meč. Set je otišao u "tie-break", u kojem je Zverev poveo s 6-3, a Marin potom spasio dvije set lopte, no na svoj servis nije uspio i treću.

I u drugom setu je Čilić stigao do prvog oduzimanja servisa kod 3-3, no Zverev odmah u sljedećem gemu vraća "break" za 4-4. Kod 4-5 na svoj servis Čilić spašava meč-loptu, a kod 5-6 neugodnih 15-30. No, u "tie-breaku" je Nijemac nastavio s pritiskom, poveo je s 5-1 i lako priveo meč kraju. Zverev sada protiv Čilića vodi s 6-1 u međudobnim dvobojima.

U ovoj skupini kasnije igraju Srbin Novak Đoković i Amerikanac John Isner.

Linker
23. travanj 2024 12:51