Reuters, sn ilustracija
PUT POČINJE U DUBAIJU

MARIN ČILIĆ SE VRAĆA U VELIKOM STILU! Osvajač Davis Cupa najavio i napad na svjetski tron: 'Mislim da mogu bii prvi na svijetu!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 25. veljača 2019. 19:28

Od ponedjeljka će se u Dubaiju igrati ATP turnir tenisača serije 500 na kojem su se među nositeljima u pojedinačnoj konkurenciji našla i najbolja dvojica hrvatskih igrača, Marin Čilić i Borna Ćorić.

Trećem nositelju Marinu Čiliću ždrijeb je za suparnika u prvom kolu dodijelio Francuza Gaela Monfilsa koji u međusobnim dvobojima vodi sa 3-0. Marin je zbog problema s ozljedom odustao od turnira u Rotterdamu, a poslije čak devet godina zaigrat će u Dubaiju.

"Kraj prošle sezone je bio prilično naporan za mene. Igrao sam u Londonu, a onda i finale Davis Cupa. Imao sam problema sa koljenom, ali sada se osjećam mnogo bolje", rekao je Čilić za Sportklub, pa prokomentirao ždrijeb i ciljeve za ovu sezonu.

"Ovo je jedan od težih ždrijebova. Gael je upravo osvojio titulu u Rotterdamu i u odličnoj je formu. Gledao sam nekoliko njegovih mečeva, odličan je", rekao je Marin pa objavio ono što želi čuti svaki hrvatski navijač.

Tennis - Australian Open - Fourth Round - Melbourne Park, Melbourne, Australia, January 20, 2019. Croatias Marin Cilic gestures during the match against Spains Roberto Bautista Agut. REUTERS/Aly Song - UP1EF1K0RG43Y
REUTERS/Aly Song

"Mislim da mogu biti prvi na svijetu. Pitanje je samo kakva je konkurencija. Stvari se mijenjaju vrlo brzo. Mali napredak može donijeti veliku promjenu na listi. Nikada neću otpisati tu mogućnost."

U Dubaiju će šesti nositelj Borna Ćorić igrati protiv Kazahstanca Mihaila Kukuškina od kojeg je poražen u oba dosadašnja meča.

U konkurenciji parova Mate Pavić i Oliver Marach su prvi nositelji, a igrat će protiv Ivana Dodiga i Damira Džumhura. Franko Škugor i Britanac Dominic Inglot igrat će protiv kombinacije MacLachlan - Struff, a u slučaju pobjede čekat će ih bolji iz prvospomenutog para.

Linker
26. travanj 2024 08:10