Action Images via Reuters/Tony O'Brien
ATO CINCINNATI

MARIN ČILIĆ U NEKOLIKO SATI ODIGRAO DVA MEČA I IZBORIO POLUFINALE PROTIV ĐOKOVIĆA Najbolji hrvatski tenisač pobijedio kišu i dva teška protivnika

Piše: HinaObjavljeno: 17. kolovoz 2018. 22:35

Marin Čilić plasirao se u polufinale ATP turnira Masters 1000 serije u Cincinnatiju pobijedivši Španjolca Pabla Carreno-Bustu sa 7-6 (7), 6-4 u četvrtfinalnom dvoboju koji je trajao jedan sat i 43 minute.

Čiliću je to bio drugi izlazak na teren unutar nekoliko sati, jer je prvo morao izbaciti 22-godišnjeg Rusa Karena Hačanova u meču kojeg je u noći sa četvrtka na petak prekinula kiša početkom trećeg seta. Marinu dvostruki program nije zasmetao. Nakon što je svladao Hačanova sa 7-6 (5), 3-6, 6-4 i tako došao do svoje osme uzastopne pobjede na turniru na kojem je u posljednjem dolasku osvojio naslov, najbolji hrvatski tenisač je četvrtim trijumfom u isto toliko mečeva sa Carreno-Bustom nastavio pobjednički niz u Cincinnatiju i probio se do petog polufinala na turnirima Masters 1000 serije.

Za pobjedu nad 13. nositeljem ključnim se pokazao prvi set koji je bio prepun preokreta. Čilić ga je otvorio vodstvom 3-0, a imao je priliku i za dvostruki 'break', samo da bi dopustio Španjolcu povratak i potpuni preokret. Carreno-Busta je došao do 3-3, a 'breakom' za 5-4 i do servisa za set. Međutim, do set-lopte nije stigao. Odluka je pala u 'tie-breaku' koji je bio preslika događaja do tada. Čilić je vodio 6-3, ali je Carreno-Busta nizom od četiri poena došao do set-lopte. No, uslijedio je novi preokret, tri uzastopna poena našeg tenisača koji je na taj način osvojio prvu dionicu meča.

U drugom setu Čilić je napravio 'break' za vodstvo 4-3, a kad je došao u priliku servirati za prolaz u polufinale iskoristio je drugu meč-loptu. Španjolca je u drugom setu ostavio bez prilike za 'break'.

Čilić će se za mjesto u svom drugom finalu u Cincinnatiju i drugom finalu na turnirima Masters 1000 serije boriti protiv pobjednika dvoboja Srbina Novaka Đokovića.

Ulaskom u finale Čilić bi skočio na peto mjesto pojedinačne ATP ljestvice, a osvajanjem drugog naslova u Cincinnatiju preskočio bi i Alexandera Zvereva te zasjeo na četvrtu poziciju.

Linker
20. travanj 2024 18:06