Clive Mason/Getty Images
WTA BIRMINGHAM

MARTIĆ BEZ FINALA: NJEMICA ODIGRALA GOTOVO PA SAVRŠEN MEČ Teško je bilo očekivati da bi se mogao ponoviti onako dramatičan dvoboj iz četvrtfinala

Petra Martić poražena je u polufinalu WTA turnira u engleskom Birminghamu od Nijemice Julie Goerges s 4:6 i 3:6.
Piše: Neven BertičevićObjavljeno: 22. lipanj 2019. 18:29

Teško je bilo očekivati da bi se onako dramatičan meč mogao ponoviti i u polufinalu. Jer sve ono što je prošla Petra Martić da bi izborila prvi puta u karijeri plasman u polufinale jednog turnira na travnatim terenima ne događa se svaki dan ali je zato slatko i dugo se pamti.

Tako je naša tenisačica koja igra sve bolje u dramatičnom dvoboju protiv Latvijke Jelene Ostapenko okrenula meč u kojem je gubila sa 7:6 i 4:0 ali i ono što je najvažnije na putu do trijumfa spasila je pet meč lopti Latvijke i glatko projurila trećim setom.

Slika koja nije izblijedila se nije mogla ponoviti u polufinalu jer je njemačka tenisačica Julia Goerges jednostavno ponudila previše, servirala je pre dobro i od trenutka kad je ovaj meč krenuo stazama njemačke tenisačice koja je između ostalog igrala i polufinale Wimbledona bilo je jasno da se finale novo finale naše tenisačice neće dogoditi.

Kad je prvi puta oduzela servis našoj tenisačici kod 4:4 u prvom setu teško je govoriti o nekim velikim pogreškama Petre Martić. Jednostavno Goerges je igrala predobro, bila je agresivnija što je uostalom podatak da je u prvom setu osvojila 14 izravnih poena dovoljno dobar podatak za našu tenisačicu koja je ostala na samo dva.

Rani break u drugom setu je zapravo zaključio ovaj dvoboj jer bez obzira na sve što je učinila naša tenisačica i bez obzira na sve savjete njenog trenera Sandre Zaniewske tu se jednostavno nije moglo proći. Ovo je bio jedan od onih mečeva u kojem je Goerges iskoristila ono malo prilika koje je imala, a kad je takva onda je uvijek opasna. No podatak da je opet igrala jedno polufinale na WTA Touru je ohrabrujući signal za našu tenisačicu uoči nastupa na najvećem svjetskom turniru. A mlada Australka pobjednica Roland Garrosa Ach Barty stigla je mali korak do preuzimanja broja jedan na svjetskoj rang listi. Da bi od ponedjeljka preskočila Japanku Naomi Osaku koja se još uvijek drži na prvom mjestu, Australki će trebati pobjeda u finalu Nottinghama a za Japankom zaostaje ukupno dva boda.

Ako je suditi po dvoboju s Čehinjom Barbarom Strycovom malo je onih koji sumnjaju u smjenu na vrhu koja je i po svemu što je u posljednje vrijeme igrala Osaka a pogotovo Barty više nego opravdana.

Linker
20. travanj 2024 00:57