LONDON, ENGLAND - NOVEMBER 16: Mate Pavic of Croatia looks on between games in his round robin match with Oliver Marach against Marcelo Melo of Brazil and Lukasz Kubot of Poland during Day Six of the Nitto ATP Finals at The O2 Arena on November 16, 2018 in London, England. (Photo by Julian Finney/Getty Images)
Julian Finney/Getty Images

U LOVU NA 16. NASLOV

MATE PAVIĆ U FINALU TURNIRA U MONTPELLIERU Hrvatsko-srpska kombinacija stigla na korak od naslova, slavio i Monfils

AUTOR:
  • Hina

 • OBJAVLJENO:
 • 07.02.2020. u 14:16

 • Prvi finalisti u konkurenciji parova na ovogodišnjem ATP turniru tenisača u Montpellieru su Hrvat Mate Pavić i Srbin Nikola Čačić koji su u polufinalu svladali hrvatsko-bosanskohercegovačku kombinaciju Ante Pavić-Tomislav Brkić sa 7-6 (3), 7-5.

  Za 26-godišnjeg Matu Pavića to će biti 35. nastup u finalu parova nekog ATP turnira, a prvi u 2020. godini. Dosada je osvojio 15 naslova i to s petoricom različitih partnera (Michael Venus, Ivan Dodig, Dominic Inglot, Oliver Marach i Bruno Soares).

  U finalu će Pavić i Čačić igrati protiv pobjednika susreta između Britanaca Jamiea Murraya i Neala Skupskog te Britanca Dominica Inglota i Pakistanca Aisam-Ul-Haq Qureshija.

  ATP Montpellier: Monfils i Pospišil za naslov

  U finalu ATP turnira tenisača u Montpellieru igrat će Francuz Gael Monfils i Kanađanin Vasek Pospišil.

  Prvi nositelj, 33-godišnji Monfils je u poluzavršnici Srbina Filipa Krajinovića sa 7-6 (4), 6-2, dok je potom trenutačno 132. igrač svijeta, 29-godišnji Pospišil iznenadio drugog nositelja Belgijanca Davida Goffina sa 6-3, 1-6, 7-5.

  Za Monfilsa će to biti 30. nastup u finalu nekog ATP turnira u karijeri, a četvrti u Montpellieru. U ovoj je gradu osvojio dva od svojih osam naslova, jednog 2010., drugog 2014. godine, a još je 2012. izgubio završni dvoboj. Pospišil je dosada nastupio u samo jednom finalu u karijeri i to u Washingtonu 2014. u kojem je izgubio od Miloša Raonića.

   

  Iz drugih medija