REUTERS
STIŽU JAKA IMENA

NAJBOLJI BRITANSKI TENISAČ POTVRDIO SVOJ NASTUP NA TURNIRU U UMAGU 'Jako mi se svidio grad...'

Piše: HinaObjavljeno: 19. travanj 2018. 14:40

Najbolje plasirani britanski tenisač Kyle Edmund potvrdio je nastup na ovogodišnjem 29. Plava laguna Croatia Openu Umag, objavili su iz Organizacijskog odbora turnira navodeći kako je Britanac trenutačno 23. na ATP ljestvici te je u odsutnosti Andyja Murrayja nakon dvanaest godina od Škota preuzeo teniski primat na Otoku.

Svoj put u sam vrh svjetskog tenisa započeo je prije dvije godine, a u ovu sezonu je krenuo odlično i postao šesti britanski tenisač koji je igrao polufinale nekog grand slam turnira. Na putu do finala Australian Opena zaustavio ga je najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić. Edmund će na turniru u Umagu nastupiti po prvi puta, međutim Umag kao destinaciju je već posjetio. Naime, prije pet godina bio je u sastavu britanske Davis Cup reprezentacije koja je u play-offu pobijedila Hrvatsku.

"U Umagu sam bio kao sparing partner pa nisam imao priliku zaigrati u službenom meču, ali mi se jako svidio grad. O turniru sam čuo samo lijepe stvari i jako se veselim što ću po prvi puta i zaigrati tamo. Nadam se da ću biti jednako uspješan kao što je bila i britanska Davis Cup reprezentacija u Umagu", poručio je u priopćenju za javnost 23-godišnji Edmund, koji je inače rodom iz Johannesburga.

Nakon Melbournea Edmund je zbog bolesti propustio nekoliko turnira, međutim vratio se na turnirima Masters 1000 u Indian Wellsu i Miamiju gdje je mečeve iskoristio za ponovni povratak u formu.

Osim polufinala Australian Opena, jedan od najvećih uspjeha karijere mu je osvajanje Davis Cupa s britanskom reprezentacijom 2015. godine. Edmund će ostati zapamćen kao šesti tenisač u 118-godišnjoj povijesti Davis Cupa koji je svoj debi u ovom natjecanju imao u finalu. Kao junior dva je puta osvajao grand slam naslove, u paru s Fredericom Ferreirom Silvom bio je pobjednik US Opena i Roland Garrosa. Jedan naslov u karijeri osvojio je i u Hrvatskoj, 2014. godine bio je pobjednik Futuresa u Zagrebu.

Linker
20. travanj 2024 01:56