Tennis - French Open - Roland Garros, Paris, France - June 5, 2017 Croatia's Marin Cilic reacts during his fourth round match against South Africa's Kevin Anderson Reuters / Gonzalo Fuentes
Reuters / Gonzalo Fuentes

UVJERLJIVA POBJEDA

NAKON DUGO VREMENA Hrvatski tenis ima sve-hrvatsko polufinale na ATP-u, Čilić pomeo protivnika i ide na noge Ivi Karloviću

AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 16.06.2017. u 17:54

  • Nakon dugo vremena hrvatski tenis će imati sve-hrvatsko ATP polufinale nakon što je Marin Čilić u četvrtfinalu travnatog turnira u nizozemskom Hertogenboschu slavio protiv Kanađanina Vaseka Pospisila s 6-3, 7-5 i osigurao meč s Ivom Karlovićem.

    Čilić je opravdao ulogu favorita protiv Pospisila, 83. igrača svijeta koji je izgubio i drugi međusobni dvoboj s prvim hrvatskim reketom. Nakon što je Čilić lako dobio prvi set, uz jedan "break" za 4-2, u drugom setu je Kanađanin poveo s 4-1. Tada Čilić ubacuje u višu brzinu i s dva uzastopna oduzimanja Pospisilova servisa nakon sat i 17 minuta dolazi do pobjede i hrvatskog polufinala.

    Tridesetosmogodišnji Ivo Karlović, koji je treći nositelj na ATP turniru u s-Hertogenboschu, plasirao se u polufinale pobijedivši 65. igrača svijeta Rusa Danila Medvedeva sa 6-4, 6-4.

    Čilić i Karlović su dosad igrali pet puta, a Čilić vodi s 3-2 u pobjedama. Zanimljivo je da su svih pet dvoboja igrali na tvrdoj podlozi i bit će ovo njihov prvi sraz na travi.