Greg Bowker/Getty Images
SVE PO STAROM

NEMA NIKAKVIH PROMJENA U PORETKU NAJBOLJIH SVJETSKIH TENISAČA I TENISAČICA: Hrvatska ima muški reket u Top 30, ali i ženski u Top 15

Piše: HinaObjavljeno: 10. veljača 2020. 12:06

Najbolji hrvatski tenisač Borna Ćorić pao je jedno mjesto na najnovijoj ATP ljestvici koja je objavljena u ponedjeljak i sada je 30. tenisač svijeta.

Marin Čilić je zadržao prošlotjednu 37. poziciju, a Ivo Karlović je također nazadovao jedno mjesto, do 122. pozicije. Viktor Galović je pao deset mjesta, na 259. poziciju, a Borna Gojo se popeo na 268. poziciju što je napredak od pet mjesta u odnosu na prošli tjedan.

Na vrhu nema promjena. Prvi je srpski tenisač Novak Đoković, drugi je Španjolac Rafael Nadal, a treći je Švicarac Roger Federer.

Najbolja hrvatska tenisačica i ovaj tjedan je Petra Martić koja je ostala na 15. mjestu, a prošlotjednu 23. poziciju zadržala je i Donna Vekić.

Jana Fett je također ostala na 234. poziciji koju je zauzimala prošli tjedan, dok su Tereza Mrdeža i Tena Lukas nazadovale. Mrdeža je pala jedno mjesto na 250. poziciju, a Lukas dva mjesta na 270.

Među prvih deset nema promjena nakon tjedna u kojem su igrani susreti Fed Cupa. prva je Australka Ashleigh Barty, druga je Rumunjka Simona Halep, a treća je Čehinja Karolina Pliškova.

Linker
18. travanj 2024 03:36