Switzerland's Roger Federer (R) is hugged by Spain's Rafael Nadal (L) during their tennis match at The Match in Africa at the Cape Town Stadium, in Cape Town on February 7, 2020. (Photo by RODGER BOSCH / AFP)
RODGER BOSCH AFP

TOTALNI PREKID

NEMA TENISA U CIJELOM SVIJETU BAREM DO 8. LIPNJA Svi teniski turniri odgođeni do istog dana, ima i puno otkaza, jedan i u Hrvatskoj

AUTOR:
  • Hina

 • OBJAVLJENO:
 • 18.03.2020. u 20:33

 • Pandemija koronavirusa i sadašnji razvoj situacije sa širenjem COVID-19 natjerao je vodeće teniske organizacije (ATP, WTA, ITF) na daljnju odgodu svih turnira koji su trebali biti odigrani u razdoblju do 8. lipnja, objavili su u srijedu ATP i WTA u zajedničkom priopćenju. 

  Prema ovoj odluci u originalnom terminu neće biti odigrani zajednički ATP i WTA turniri u Madridu i Rimu, a otkazani su i ATP turniri tenisača u Muenchenu, Estorilu, Ženevi i Lyonu te WTA turniri tenisačica u Strasbourgu i Rabatu. Svi spomenuti turniri su trebali biti igrani na zemljanoj podlozi.

  "Turniri koji su na rasporedu od 8. lipnja nadalje i dalje ostaju u kalendaru", stoji u zajedničkom priopćenju Udruge teniskih profesionalaca (ATP) i Ženske teniske udruge (WTA).

  Ta je odluka zahvatila i drugi Grand Slam turnir sezone, pariški Roland Garros, koji je već u utorak objavio novi datum odigravanja, od 20. rujna do 4. listopada.

  Nažalost, među otkazanim turnirima je i Croatia Bol Open za tenisačice, koji je bio u kalendaru od 1. do 6. lipnja.

  Od 8. lipnja, a zaključno s prvim tjednom srpnja, u ATP i WTA kalendaru su turniri na travnatoj podlozi, a kulminacija tog dijela sezone trebala bi se dogoditi odigravanjem Wimbledona u londonskom All England Clubu.

  Jedna od posljedica neaktivnosti tenisačica i tenisača je zamrzavanje stanja na sadašnjoj WTA i ATP ljestvici.

  "Izazovi prijetećom COVID-19 pandemijom zahtijevaju veću suradnju nego ikad među svima u teniskoj zajednici, kako bi zajednički mogli krenuti prema naprijed u najboljem interesu igrača, turnira i gledatelja. Razmatramo sve opcije kako bi očuvali i maksimizirali teniski kalendar, vodeći se različitim datumima povratka na terene, što nam u ovom trenutku nije poznato. Ovo nije vrijeme za jednostrane odluke, već za zajedništvo. Sve odluke koje se odnose na utjecaj koronavirusa zahtijevaju primjerene konzultacije među svim dionicima u sportu, mišljenje je koje dijele ATP, WTA, ITF, All England Lawn Tennis Club, Australski teniski savez i Američki teniski savez", zaključuje se u priopćenju.

  Iz drugih medija