DOHA, QATAR - JANUARY 7 : Novak Djokovic of Serbia reacts after losing a point against Andy Murray of Great Britain during the men's singles final match of the ATP Qatar Open tennis competition held at the Khalifa International Tennis Complex on January 7, 2017 in Doha, Qatar. (Photo by AK BijuRaj/Getty Images)
AK BijuRaj/Getty Images

ŠOKANTNI ZAOKRETI

NESTAJE TENIS KAKVOG POZNAJEMO? Pravila se radikalno mijenjaju, traži se uzbuđenje i neizvjesnost, na pomolu prava revolucija

AUTOR:
  • Sportske novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 18.05.2017. u 18:25

 • Krovna teniska organizacija ATP razmatra mogućnost promjene brojnih pravila ove igre, a ukoliko se ostvari planirano - svjedočit ćemo zaista radikalnom zaokretu i dosad neviđenim promjenama.

  Naime, setovi bi se igrali na četiri osvojena gema (tie-break nakon 3:3), gemovi bi završavali nakon 40:40 (ne bi više bilo izjednačenja i prednosti), ukinio bi se i let odnosno ponavljanje servisa zbog udaranja loptice u vrh mreže, postavilo bi se ograničenje između servisa na 25 sekundi, zagrijavanje bi trajalo samo pet minuta, a igrači bi imali pravo pričati s trenerom tijekom meča.

  Zaista cijeli niz velikih promjena, o kojima se inače raspravljalo i ranije.

  - Jako smo uzbuđeni što uvodimo nešto novo. Sport se mijenja vrlo brzo i ove promjene namijenjene su ne samo novoj generaciji igrača, nego i novoj generaciji navijača. Naravno da želimo zadržati tradiciju u našem sportu, ali moguće je da neka nova pravila uvedemo i na ATP Tour u budućnosti - priopćili su iz ATP-a.

  Može se s pravom reći da će nestati tenis kakvog poznajemo ako se ovo ostvari...