AK BijuRaj/Getty Images
ŠOKANTNI ZAOKRETI

NESTAJE TENIS KAKVOG POZNAJEMO? Pravila se radikalno mijenjaju, traži se uzbuđenje i neizvjesnost, na pomolu prava revolucija

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 18. svibanj 2017. 20:25

Krovna teniska organizacija ATP razmatra mogućnost promjene brojnih pravila ove igre, a ukoliko se ostvari planirano - svjedočit ćemo zaista radikalnom zaokretu i dosad neviđenim promjenama.

Naime, setovi bi se igrali na četiri osvojena gema (tie-break nakon 3:3), gemovi bi završavali nakon 40:40 (ne bi više bilo izjednačenja i prednosti), ukinio bi se i let odnosno ponavljanje servisa zbog udaranja loptice u vrh mreže, postavilo bi se ograničenje između servisa na 25 sekundi, zagrijavanje bi trajalo samo pet minuta, a igrači bi imali pravo pričati s trenerom tijekom meča.

Zaista cijeli niz velikih promjena, o kojima se inače raspravljalo i ranije.

- Jako smo uzbuđeni što uvodimo nešto novo. Sport se mijenja vrlo brzo i ove promjene namijenjene su ne samo novoj generaciji igrača, nego i novoj generaciji navijača. Naravno da želimo zadržati tradiciju u našem sportu, ali moguće je da neka nova pravila uvedemo i na ATP Tour u budućnosti - priopćili su iz ATP-a.

Može se s pravom reći da će nestati tenis kakvog poznajemo ako se ovo ostvari...

Linker
23. travanj 2024 12:23