REUTERS
WTA INDIAN WELLS

NEUGODNA BELGIJKA PONOVNO IZBACILA DONNU VEKIĆ Najbolja hrvatska tenisačica sjajno otvorila meč, ali treće kolo uglednog turnira opet joj je izmaknulo

Piše: HinaObjavljeno: 09. ožujak 2019. 23:54

Belgijska kvalifikantica Ysaline Bonaventura, 144. tenisačica svijeta, svladala je najbolju hrvatsku igračicu Donnu Vekić sa 1-6, 7-6 (5), 6-4 i probila se u 3. kolo WTA turnira u američkom Indian Wellsu nakon dva sata i 10 minuta borbe.

Bio je ovo drugi dvoboj Osječanke s ljevorukom Belgijkom i njezin drugi poraz, nakon što ju je Bonaventure svladala i prošle godine na WTA turniru u Budimpešti.

Ovo je bio četvrti pokušaj Donne Vekić da se probije do 3. kola na turniru u Indian Wellsu, što joj do sada još nikada nije uspjelo. U ovom je meču bila najbliže tom cilju, a svoju je priliku propustila na početku drugog seta i nakon uvjerljivo osvojene prve dionice.

Naime, Vekić je u prvom i trećem gemu drugog seta imala po dvije prilike za 'break' te još tri u petom gemu, ali ih je Belgijka sve uspjela spasiti, da bi u šestom gemu ona došla do 'breaka' za 4-2. Vekić je u sljedećem gemu vratila izgubljeno, ali je kod zaostatka 4-5 napravila dvostruku pogrešku, što se pokazalo presudnim. Bonaventure je osvojila 'tie-break' sa 7-5.

Belgijka je dvaput uspjela slomiti servis Vekić u trećem setu i realizirala prvu meč-loptu za proboj u 3. kolo. Realizacija samo četiri od 15 prilika za 'break' glavni je razlog što se 28. nositeljica oprostila od turnira u svom prvom ovogodišnjem nastupu u Indian Wellsu.

WTA Indian Wells - 2. kolo

Ysaline Bonaventure (Bel) - DONNA VEKIĆ (HRV/28) 1-6, 7-6 (5), 6-4

Arina Sabalenka (Bje/9) - Ajla Tomljanović (Aus) 6-3, 4-6, 6-0

Natalia Vihljanceva (Rus) - Carla Suarez Navarro (Špa/26) 6-2, 6-0

Angelique Kerber (Njem/8) - Yulia Putinceva (Kaz) 6-0, 6-2

Linker
19. travanj 2024 02:17