Screenshot (Twitter)
ATP TORONTO

NEVJEROJATNI MLADI GRK RUŠI SVE PRED SOBOM - NAKON ĐOKOVIĆA PAO I ZVEREV Veliki preokret i prvo polufinale za Tsitsipasa

Piše: HinaObjavljeno: 11. kolovoz 2018. 01:54

Grčki tinejdžer Stefanos Tsitsipas ostvario je još jednu veliku pobjedu svladavši u petak na ATP turniru u Torontu trećeg tenisača svijeta Nijemca Alexandera Zvereva sa 3-6, 7-6 (11), 6-4, čime se po prvi put u karijeri probio do polufinala na turnirima iz Masters 1000 serije, gdje će mu u subotu suparnik biti Južnoafrikanac Kevin Anderson.

Tsitsipas je do pobjede nad Zverevom stigao velikim preokretom, jer je Nijemac vodio 6-3, 5-2. No, Zverev nije uspio iskoristiti servis za pobjedu, a u 'tie-breaku' je imao i dvije meč-lopte. Ni tu nije bio kraj preokretima u izvedbi grčkog 19-godišnjaka, jer je i u odlučujućem setu prvi došao do 'breaka' (3-2), ali je tu prednost izgubio već u sljedećem gemu. Još jednim 'breakom' u desetom gemu, kad je na meč-loptu Zverev napravio dvostruku pogrešku, Tsitsipas je došao do jedne od najvećih pobjeda u karijeri.

U subotu će imati priliku izboriti svoje prvo finale na turnirima Masters 1000 serije, a drugo u karijeri nakon ovogodišnjeg nastupa i poraza u finalu Barcelone od Rafaela Nadala. Tsitsipas će za to morati pobijediti atkualnog finalista prošlogodišnjeg US Opena i ovogodišnjeg Wimbledona, Južnoafrikanca Kevina Andersona, koji je u prvom četvrtfinalu s uvjerljivih 6-2, 6-2 svladao Bugarina Grigora Dimitrova.

Najbolji hrvatski igrač Marin Čilić će noćas (ne prije dva sata) u četvrtfinalu igrati protiv prvog tenisača svijeta Španjolca Rafaela Nadala, a pobjednik tog dvoboja će u polufinalu igrati protiv boljeg iz susreta između Rusa Karena Hačanova i Nizozemca Robina Haasea.

ATP Toronto - četvrtfinale

Kevin Anderson (JAR/4) - Grigor Dimitrov (Bug/5) 6-2, 6-2

Stefanos Tsitsipas (Grč) - Alexander Zverev (Njem/2) 3-6, 7-6 (11), 6-4

Linker
26. travanj 2024 05:31