REUTERS/Christian Hartmann
MONTE CARLO

NIKAD NE OTPISUJTE BORNU ĆORIĆA! Hrvatski tenisač slavio u maratonskom meču prepunom uzbuđenja i preokreta, Španjolac nije izdržao ludi ritam

Piše: HinaObjavljeno: 16. travanj 2019. 23:47

Spašena meč-lopta, tri sata i 28 minuta borbe bili su potrebni Borni Ćoriću (ATP - 13.) za pobjedu 6-7 (3), 7-6 (4), 6-4 nad Španjolcem Jaumeom Munarom (ATP - 61.), kojom je prvi put u karijeri stigao do 3. kola ATP turnira Masters 1000 serije u Monte Carlu.

U dvoboju prepunom preokreta, 22-godišnji Zagrepčanin još je jednom pokazao da je jedan od najvećih boraca na ATP Touru, kojeg nikada ne smijete otpisati. Hrvatski reprezentativac je protiv Munara nadoknadio set i 'break' zaostatka (6-7, 2-4), kod 5-5 u drugom setu je serijom neobranjivih udaraca spasio tri povezane 'break-lopte' (0-40), a u 'tie-breaku' je spasio i meč-loptu (6-5).

Odmah na početku odlučujućeg seta Ćorić je napravio 'break' i potvrdio ga za vodstvo 2-0, da bi zatražio liječničku pomoć zbog bolova u donjem dijelu leđa. Nakon toga je Borna još jednim 'breakom' poveo 4-1, ali je dopustio Munaru kratkotrajni povratak do 3-4. U osmom gemu je naš tenisač izvukao još dvije 'break-lopte' (15-40). Propustio je prve dvije meč-lopte kad je 22-godišnji Španjolac servirao za ostanak u meču, ali je treću priliku na početnom udarcu pretvorio u veliku pobjedu.

Naš će tenisač u srijedu imati dan odmora, koji će mu dobro doći nakon gotovo tri i pol sata igre tijekom kojih je uspio spasiti 12 od 15 'break-lopti', a upravo ta sposobnost odigravanja najboljih udaraca u odlučujućim trenucima dovela ga je do osmine finala.

Ćorić će za suparnika u 3. kolu imat će Francuza Pierre-Huguesa Herberta. Herbert je u susretu 2. kola svladao prošlogodišnjeg finalistu Monte Carla i petog nositelja ovogodišnjeg turnira Japanca Keija Nishikorija sa 7-5, 6-4.

Linker
19. travanj 2024 05:45