Jayne Kamin-Oncea-USA TODAY Sports / Reuters
FINALE U SAD-U

NIŠTA OD NOVE TITULE! FEDERER PORAŽEN U FINALU INDIAN WELLSA Fenomenalni Austrijanac preokretom stigao do prve Masters titule

Piše: HinaObjavljeno: 18. ožujak 2019. 09:29

Prvi Masters sezone pripao je Dominicu Thiemu koji je u finalu Indian Wellsa pobijedio Rogera Federera s 3:6, 6:3 i 7:5.

Veliki Švicarac bolje je otvorio meč koji je u konačnici potrajao dva sata i tri minute. Federer je uzeo prvi set i kada se činilo da će ugrabiti još jednu u nizu brojnih titula, proigrao je sjajni Austrijanac.

Thiem je prvo sa 6:3 za 38 minuta igre poravnao rezultat na 1:1. Ušlo se potom u treći set gdje su oba tenisača otvorila sa sigurnom igrom na svojim servisima, a onda u 11. gemu Thiem koristi prvu break loptu u posljednjem setu i dolazi do vodstva i servisa za meč.

Austrijanac je svoju šansu iskoristio i stigao do prve Masters titule, dok je, s druge strane, Federer propustio upisati 101. ATP trofej u karijeri.

Naslov za kanadsku senzaciju Biancu Andreescu

Osamnaestogodišnja Andreescu, koja je prije početka Indian Wellsa bila 60. na WTA ljestvici, za svoj prvi naslov u karijeri u finalu je sa 6-4, 3-6, 6-4 pobijedila Angelique Kerber, osmu nositeljicu iz Njemačke.

Kerber je pak u Indian Wellsu pokušala doći do prvog naslova nakon prošlogodišnje pobjede u Wimbledonu. Kanadska senzacija je tako postala četvrta nepostavljena tenisačica koja je osvojila Indian Wells. Prije nje to je uspjelo Amerikanki Sereni Williams 1999., Belgijanki Kim Clijsters 2005. i Japanki Naomi Osaka prošle godine. Zahvaljujući ovom trijumfu na novoj WTA ljestvici popet će se na 24. poziciju.

Linker
20. travanj 2024 21:30