REUTERS/Eric Gaillard
NIJE MORALO TAKO ZAVRŠITI

NOVAK ĐOKOVIĆ NAKON DRAME DAO NAJVEĆI KOMPLIMENT BORNI ĆORIĆU 'Osjećao sam se kao da igram protiv samoga sebe u zrcalu!'

Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 19. travanj 2018. 10:19

Deseta je, ipak, bila previše. Kao mačka s devet života, Borna Ćorić je protiv Novaka Đokovića spasio devet meč-lopti i preživio servis za meč, ali se nakon dva sata i 15 minuta oprostio od Mastersa u Monte Carlu.

Bivši najbolji igrač svijeta je protiv devet godina mlađeg suparnika slavio 7-6(2), 7-5. Kao što se moglo i očekivati, okršaj dvojice fajtera sa sličnim stilom igre bila je borba iscrpljivanja u kojoj je Ćorić stalno disao Noletu za vratom, ali je poklonio previše lopti da bi nakon Nadala i Murrayja srušio i trećeg člana “velike četvorke”.

- Bog zna koliko sam šansi propustio. Na kraju je jedino važna pobjeda. U zadnjih devet ili deset mjeseci nisam se baš napobjeđivao i vidi se da mi nedostaje mečeva. Borna je opet pokazao da je pun samopouzdanja i da ove godine igra sjajno. On je odlična osoba, moj dobar prijatelj i super talentirani dečko - izjavio je Đoković.

Ment ullabor Drama se na stadionu Rainiera III. odvijala tijekom posljednja četiri gema u meču. Nakon tri vezana breaka na početku drugog seta, Đoković je kod 5-3 prvi put mogao zaključiti meč. Imao je 15-40 i dvije meč-lopte, no Ćorić je u najtežim trenucima po običaju pokazao najčvršću ruku.

Vrhunac je stigao u sljedećem, epskom gemu u kojem je Borna vratio break nakon što je prethodno poništio još sedam (!) meč-lopti. Iako je gem trajao gotovo 13 minuta, gledatelji nisu stigli ni trepnuti. Đoković bi kod izjednačenja udarao asove ili winnere, a Ćorić se noktima držao za rub provalije i pokušavao se vratiti u set.

Naposljetku je i uspio, no sav je trud prebrzo bacio u vjetar. U sljedećem je gemu ponovno izgubio servis, a Srbin je na drugom servisu za meč zadržao dovoljno živaca i plasirao se u osminu finala, gdje će mu suparnik biti Thiem.

- Ćorić igra sličan tenis kao i ja i zbog toga sam se osjećao kao da sam pred zrcalom. Bila je to borba do posljednje loptice - dodao je Đoković.

Borna će se na ljestvici zadržati u Top 40, a sljedeći turnir trebao bi mu biti Masters u Madridu. Iako je prije toga prijavio i Istanbul, vjerojatno će ga otkazati.

Linker
23. travanj 2024 07:16