Screenshot

OVO PRELAZI SVAKU MJERU

OVAKAV SKANDAL VEĆ DUGO NIJE VIĐEN U TENISU Kontroverzna zvijezda napravila nezapamćen šou u Rimu i uz zgražanje gledatelja napustila teren!

AUTOR:
  • Sportske Novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 16.05.2019. u 16:21

 • Nick Kyrgios diskvilificirao je sam sebe s uglednog Mastersa u Rimu nakon skandaloznog ponašanja kakvo već dugo nije viđeno u vrhunskom svjetskom tenisu.

  Mladi autralski tenisač, poznat po stalnim ispadima na terenu i izvan njega, ovoga je puta pretjerao kao nikad prije. U meču 2. kola Mastersa u Rimu, Kyrgios je kod rezultata 3:6, 7:6, 1:1 protiv Norvežanina Caspera Ruuda kažnjen oduzimanjem gema nakon što je već tri puta do tada bio kažnjavan zbog najrazličitijih prekršaja.

  Konstantno se svađao navijačima i sucem, žalio da ga gledatelji ometaju kod servisa, a svoju porciju kritika dobili su danas od njega i linijski suci.

  Screenshot

  U trećem gemu odlučujućeg seta, izgubio je živce zbog fotografa koji su se šetali po tribini, nakon čega je počeo psovati i nekoga u publici nazvao 'je.... retardom'. Sudac mu je dodijelio treću opomenu, automatski i kazneni gem, nakon čega je Kyrgios doživio pomračenje. Šutnuo je bocu, bacio reket, a nakon toga uzeo stolić i bacio ga nasred terena. Diskvalifikaciju nije ni morao čuti, sam je iste sekunde počeo pakirati stvari.

  Posljedica? Ostat će bez novčane nagrade koju je osvojio u Rimu, morat će nadoknaditi trošak smještaja, a brišu mu se i bodovi. Vjerojatno ga čeka i naknadna kazna. Bizarnost u cijeloj priči je da mu je samo nekoliko minuta prije toga rimska publika oduševljeno skandirala 'Kyrgios, Kyrgios', a on plesao u ritmu ovacija...

   

  Kyrgios je ove godine redovno na naslovnicama, nažalost, ne zbog svog vrhunskog talenta koji daleko nadmašuje njegovu trenutnu 36. poziciju, već zbog uličnog ponašanja kojemu smo svjedočili i u nedavnom meču protiv našeg Borne Ćorića.

  I tada je šou trajao od prve minute i bilo je svega  - udaranje loptice bez gledanja, povlačenje reketa po terenu, razbijanje reketa, gestikuliranje prema gledateljima i prema sucu, konstantno prigovaranje i dobacivanje, psovanje, potpuna nezainteresiranost za tijek meča...

  Vrhunac nesportske egzhibicije dogodio se na kraju drugog seta. Australac je otišao na klupu na kratki odmor, a publiku i sebe je potom krenuo zabavljati na način da je pokušavao izvesti popularni 'bottle flip challenge' u kojem je cilj zavrtjeti bocu u zraku, a da ona sleti i ostane stajati uspravno. Trajalo je to gotovo pet minuta.

  Danas je, međutim, prešao granicu i čeka ga sasvim sigurno najteža kazna do sada.

  Iz drugih medija