Robert Deutsch-USA TODAY Sports / Reuters
NE SLAŽE SE SA ČELNIKOM WTA-A

OVAKVU REAKCIJU AMERIKANCI BAŠ NISU OČEKIVALI Novak Đoković otvoreno progovorio o velikom skandalu u kontroverznom finalu tenisačica

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 10. rujan 2018. 17:58

Nakon finala US opena u konkurenciji tenisača u kojem je Novak Đoković pobijedio Juana Martina Del Potra sa 6:3, 7:6(4), 6:3, obojica protagonista upitana su za komentar velikog skandala iz ženskog finala koji je obišao svijet.

Dakako, riječ je o 'aferi Williams'. Serenino svađanje s glavnim sucem Ramosom kojeg je optužila za seksizam u meču protiv Japanke Naomi Osake obišlo je svijet, a evo što su o svemu rekli Đoković i Del Potro.

"Bio sam tužan zbog Serene jer je ona velika šampionka. Daje sve od sebe, ali Napomi je zaslužila pobjedu i ona je velika pobjednica. To nije bilo finale koje su svi očekivali, a slažem se da žene treba tretirati isto kao muškarce, da zarađuju jednako", diplomatski je komentirao Del Potro.

Đoković je bio nešto otvoreniji.

"Prije svega, volim Serenu. Zaista sam ju žalio. Bila je to i teška odluka za suca i moramo suosjećati i s njim. Svi su bili u čudnoj situaciji i bilo je zaista teško. Bilo je puno emocija, Serena je plakala, Naomi je plakala, ali moje je osobno mišljenje da glavni sudac nije trebao pogurati Serenu do krajnjih granica, posebice u Grand Slam finalu. On je promijenio tijek meča i po meni je to možda bilo nepotrebno. Mi svi prolazimo kroz emocije, posebice u borbi za Grand Slam naslov. Ali ne slažem se s predsjednikom WTA-a gospodinom Steveom Simonom i njegovim razmišljanjem", rekao je Đoković.

A Simon, prvi čovjek WTA-a, dijelio je stav Sereninih navijača izjavom da je skandal u finalu US Opena doveo u prvi plan različite standarde suđenja između mečeva muškaraca i žena.

"WTA smatra da ne bi smjela postojati razlika u standardima tolerancije kada se radi o emocijama tenisača i tenisačica i kao organizacija će raditi da se svi akteri ovog sporta tretiraju jednako. Ne vjerujemo da je to sada bio slučaj", rekao je Simon i tako potvrdio Sereninu teoriju o seksizmu.

Podsjećamo, Ramos je u meču Williams i Osake Amerikanku sredinom drugog seta optužio za 'coaching', zabranjenu komunikaciju s trenerom. Potom je nakon njezine pobune i razbijanja reketa uslijedio i kazneni poen. Potom je uslijedila svađa sa sucem i verbalna optužba za seksizam, nakon čega je Ramos Sereni oduzeo gem.

Linker
20. travanj 2024 09:23