MELBOURNE, AUSTRALIA - JANUARY 17: Mate Pavic (L) of Croatia and Oliver Marach of Austria talk tactics in their first round men's doubles match against Federico Delbonis of Argentina and Victor Estrella Burgos of the Dominican Republic on day three of the 2018 Australian Open at Melbourne Park on January 17, 2018 in Melbourne, Australia. (Photo by Jaimi Chisholm/Getty Images)
Jaimi Chisholm/Getty Images

IZBACILI DODIGA I MEKTIĆA

PAVIĆ IZBACIO KOLEGE IZ HRVATSKE DAVIS CUP REPREZENTACIJE Hrvatski tenisač u Pekingu izborio već deseto finale ove godine

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 06.10.2018. u 13:19

 • Hrvatski tenisač Mate Pavić se s Austrijancem Oliverom Marachom plasirao u finale parova na ATP turniru u Pekingu, oni su u polufinalu svladali hrvatsku kombinaciju Ivana Dodiga i Nikolu Mektića sa 7-6 (6), 6-2.

  Za Pavića će nastup u nedjeljnom finalu biti već 10. finale ove godine, a deveti zajedno s Marachom s kojim je u siječnju osvojio i Australian Open. U prethodnih osam finala Pavić i Marach su četiri puta bili pobjednici, dok je Pavić u svom jedinom finalu u kojem nije igrao s Marachom prošloga tjedna osvojio Chengdu s Ivanom Dodigom.

  S druge strane, Dodig i Mektić će ostati na po dva naslova u 2018. godini. Mektić je osvojio Marrakech i Madrid s Austrijancem Alexanderom Peyom, dok je Dodig uz naslov u Chengduu s Pavićem osvojio i Muenchen s Amerikancem Rajeevom Ramom. Mektić je usto još tri puta gubio u finalima, a Dodig ima jedan poraz u finalu ove godine.

  U finalu će Pavić i Marach igrati protiv Poljaka Lukasza Kubota i Brazilca Marcela Mela koji su u polufinalu bili bolji od Kolumbijaca Juana Sebastiana Cabala i Roberta Faraha sa 6-4, 1-6, 10-6.

  Iz drugih medija