Hannah Peters Getty Images
IDE U BORBU ZA POLUFINALE

PETRA MARŠIRA U DUBAIJU UZ DESET SPAŠENIH BREAK-PRILIKA ČEHINJI! Najbolja hrvatska tenisačica svladala ju je četvrti puta u karijeri na sjajan način

Piše: HinaObjavljeno: 19. veljača 2020. 17:24

Hrvatska tenisačica Petra Martić izborila je plasman u četvrtfinale WTA turnira u Dubaiju nakon što je u dvoboju 2. kola pobijedila Čehinju Barboru Strycovu sa 6-3, 6-3.

Najbolja hrvatska i 15. tenisačica svijeta je do pobjede protiv 35. tenisačice svijeta stigla za sat i 45 minuta igre.

Martić je tijekom meča četiri puta oduzela servis svojoj suparnici, dok je Čehinja iskoristila samo jednu od 11 break lopti.

Hrvatska tenisačica je do prve prednosti stigla u trećem gemu načinivši break za 2-1. Već u idućem gemu Strycova je imala čak pet break lopti, ali nije iskoristila niti jednu. Pri rezultatu 5-3, Martić je načinila još jedan break osvojivši prvi set rezultatom 6-3.

Čehinja je bolje ušla u drugi set. Odmah na startu je napravila break i povela sa 2-0. Međutim, Martić je uzvratila s tri gema u nizu okrenuvši rezultat u svoju korist (3-2). Novi break je napravila pri vodstvu 4-3, a zatim je spasila još tri break lopte i okončala meč u svoju korist.

Bio je to njihov peti međusobni susret i četvrta pobjeda hrvatske tenisačice.

Za ulazak u polufinale Martić će se boriti protiv pobjednice susreta između Estonke Anett Kontaveit i Ruskinje Anastasije Pavljučenkove.

Linker
25. travanj 2024 03:23