Scott Barbour/Getty Images
JEDINI HRVATSKI PREDSTAVNIK

POBJEDA DODIGA, PORAZ PAVIĆA U PARIZU Bertens iznenadila Barty na završnom turniru najboljih tenisačica svijeta

Piše: HinaObjavljeno: 29. listopad 2019. 16:06

Hrvatski tenisač Mate Pavić nije se s Brazilcem Brunom Soaresom uspio plasirati u drugo kolo ATP turnira iz serije "masters 1000" u Parizu gdje su ih u utorak sa 6-7(5), 6-4, 10-3 nadigrali Indijac Divij Sharan i Novozelanđanin Artem Sitak.

U meču koji je trajao sat i 40 minuta Pavić i Soares u servirali tri asa, ali napravili i pet dvostrukih pogrešaka. Također su spasili samo jednu od četiri break lopte, a suparnicima su dva puta uzeli servis, po jednom u prvom i u drugom setu.

Sharan i Sitak će tako u drugom će kolu igrati protiv francuskog para Jeremyja Chardyja i Fabricea Martina.

Od hrvatskih predstavnika u Parizu u paru ostao je samo još Ivan Dodig koji je u ranijem meču sa Slovakom Filipom Polašekom svladao Belgijance Sandera Gilla i Jorana Vligena sa 7-6 (2), 7-6(4), dok su Nikola Mektić i Franko Škugor izgubili od Kolumbijaca Juana Sebastiana Cabala i Roberta Faraha 5-7, 4-6.

Bertens bolja od Barty

U prvom susretu 2. kola Crvene skupine završnog WTA turnira koji se igra u Shenzhenu Nizozemka Kiki Bertens je svladala prvu igračicu svijeta Australku Ashleigh Barty sa 3-6, 6-3, 6-4.

Bertens je u turnir ušla kao zamjena za Japanku Naomi Osaku koja je ranije u utorak odustala zbog bolova u ramenu.

Na ljestvici Bertens sada ima jednu pobjedu, Barty je na omjeru pobjeda i poraza 1-1, dok su Čehinja Petra Kvitova i Švicarka Belinda Benčič uoči svog međusobnog dvoboja na omjeru 0-1.

Prolazak u polufinale izborit će dvije prvoplasirane tenisačice.

CRVENA SKUPINA:

Kiki Bertens (Niz/9) - Ashleigh Barty (Aus/1) 3-6, 6-3, 6-4

Linker
19. travanj 2024 22:16