Clive Brunskill/Getty Images
ATP MADRID

POČINJE VELIKI TURNIR U MADRIDU Borna Ćorić već u prvom kolu igra protiv starog poznanika, Marin Čilić saznao protivnika ako prođe prvo kolo

Piše: Neven BertičevićObjavljeno: 04. svibanj 2019. 22:11

U muškom dijelu ždrijeba velikog turnira u Madridu su naši tenisači Marin Čilić i Borna Ćorić. No, kako su samo prva osmorica slobodni u prvom kolu, naši će momci morati igrati od početka. Čilića u 1. kolu čeka kvalifikant, dok će Borna Ćorić igrati protiv Francuza Lucasa Pouillea.

Nakon tri godine tenisu na zemlji se vraća Roger Federer, u 2. kolu će igrati protiv boljeg iz dvoboja Francuza Gasqueta i Španjolca Davidovicha Fokine.

Vraća se i Argentinac Juan Martín del Potro, a on će u 2. kolu igrati protiv pobjednika dvoboja Lajovića i Đerea.

Ženski je turnir počeo i prvog dana je Kuznjecova nadigrala Sabalenku (7:5, 6:4), Barty je bila bolja od Gavrilove (6:1, 6:2), a Ostapenko je svladala Pavljučenkovu (6:2, 6:1).

ATP Madrid: Struff čeka Čilića ili kvalifikanta

Nijemac Jan-Lennard Struff postao je prvim tenisačem koji je ostvario pobjedu na ovogodišnjem izdanju madridskog turnira Masters 1000 serije i probio se u 2. kolo, nakon što je u meču 1. kola svladao Australca Nicka Kyrgiosa sa 7-6 (4), 6-4.

Stuff je u 2. kolu potencijalni suparnik najboljem hrvatskom tenisaču Marinu Čiliću, koji kao 9. nositelj nije dobio slobodan prolaz u drugo kolo, već će u 1. kolu igrati protiv još uvijek nepoznatog igrača iz kvalifikacija.

Bude li Čilić uspješan, Struff će u meč 2. kola ući s 1-1 u međusobnim dvobojima. Čilić je bio bolji prije pet godina u Sydneyju, a Struff je slavio prošle godine u Tokiju. Dođe li do tog sraza, u Madridu će se prvi put sresti na zemljanoj podlozi.

Čileanac Garin u finalu Münchena

Čileanac Cristian Garin prvi je finalist ATP turnira u Muenchenu nakon što je pobijedio trećega nositelja Talijana Marca Cecchinata s 6-2, 6-4.

Garin je u četvrtfinalu izbacio prvoga nositelja i trećeg tenisača svijeta Nijemca Alexandra Zvereva, a potom je lako dobio polufinale. Protivnika u fialu će tek saznati u nedjelju jer je kiša odgodila dvoboj Španjolca Roberta Bautiste Aguta i Talijana Mattea Berrettinia.

Linker
23. travanj 2024 10:52