REUTERS
ATP MONTE CARLO

PREKINUTA SJAJNA SERIJA BORNE ĆORIĆA U MONTE CARLU Fabio Fognini se ponovno spasio iz teške situacije i izborio meč s Rafaelom Nadalom

Borna Ćorić poražen je u četvrtfinalu turnira iz serije Masters 1000 u Monte Carlu od Talijana Fabija Fonignija 6:1, 3:6, 2:6.
Piše: Neven BertičevićObjavljeno: 20. travanj 2019. 00:03

Tenis je još jednom ponudio svoje prepoznatljivo lice. I drugi dio one priče koja je naizgled gotova, ali je u stvarnosti zapravo tek počela. Talijanu Fabiju Fogniniju, koji je stigao u Monte Carlo bez pobjede na zemljanim terenima i s omjerom 0-4, smiješio se izlaz već u 1. kolu, u dvoboju s mladim ruskim tenisačem Andrejem Rubljovom. Rus je vodio sa 6:4, 4:1 i imao je pet break-lopti za 5:1, nije ih iskoristio i tu je počeo veliki povratak nepredvidivog Talijana.

Slično se dogodilo i u četvrtom finalnom dvoboju, u kojem je Fognini svladao Bornu Čorića i tako prekinuo seriju našeg mladog tenisača koji je ove sezone u svih prethodnih osam susreta, koji su se igrali u tri seta, dovukao do kraja. Teško je bilo zaključiti ima li Fognini problem sa sobom, vjetrom, ozljedom lakta ili mu jednostavno nešto drugo smeta, ali ostaje činjenica da je Čorić vodio sa 6:1 i 2:0 i sve je izgledalo toliko dobro za našeg tenisača, kojeg bi pobjeda odvela u polufinale, i omogućila dvoboj s čovjekom koji nije samo kralj zemlje nego je kralj mnogih turnira diljem Europe, pa tako i Monte Carla, koji je 11 puta osvojio.

No, to se, nažalost, neće dogoditi jer je u jednom trenutku slabosti ili pogrešnih procjena Čorić prvo izgubio prednost breaka da bi nakon toga izgubio još jednom servis i propustio Fogninija u meč.

MONTE-CARLO, MONACO - APRIL 14: Borna Coric of Croatia celebrates a point against Hubert Hurkacz of Poland in their first round match during Day One of the Rolex Monte-Carlo Masters at Monte-Carlo Country Club on April 14, 2019 in Monte-Carlo, Monaco. (Photo by Clive Brunskill/Getty Images)
Clive Brunskill/Getty Images) / Getty Images
Borna Ćorić

Oduševljena Pennetta

U tom trenutku Talijan je već počeo osjećati nešto što ga vuče naprijed, počeo se ponašati pobjednički, a tako je - budimo iskreni - i igrao. Jer, ako je Čorić nešto propustio u ovome meču, propustio je u drugom setu jer kad su ušli u treći, iskreno, tu je Talijan jednostavno bio bolji i držao prednost.

Prvi break ga je odveo do 3:1, novi ga je odveo do 5:1, pa iako se Čorić nije predao, Fognini je izdržao sve pritiske koji su dolazili s druge strane mreže. A mogao je Čorić oduzeti servis Talijanu kada je servirao za meč jer je imao 15:40 i još jednu break loptu. Nažalost, ovo je bio jedan od onih dana kada su neke riskantne lopte koje je Borna potezao zamalo pronalazile svoj put do pogrešne strane crte i na kraju je Fognini, na oduševljenje supruge Flavije Pennetta, nekad vrhunske tenisačice i pobjednice US Opena, izborio najbolji rezultat sezone i vratio se na pobjedničke staze.

Tako će Fognini, a ne Čorić, biti suparnik velikog Španjolca Rafaela Nadala, koji ima daleko bolji omjer i u dvobojima s Fogninijem, ali nije zgorega primijetiti da ga je Talijan ne tako davno dva puta pobijedio na zemljanim terenima u istoj sezoni.

Linker
24. travanj 2024 06:18