Greg Bowker/Getty Images
WTA TOUR

PREOKRET PETRE MARTIĆ U AUCKLANDU NA STARTU NOVE SEZONE Vekić u Brisbaneu pokleknula nakon tri seta

Piše: HinaObjavljeno: 07. siječanj 2020. 12:27

Hrvatska tenisačica Petra Martić plasirala se u 2. kolo WTA turnira u Aucklandu, ona je u svom prvom ovogodišnjem nastupu nakon dva sata i 42 minute igre uspjela svladati Amerikanku Usue Maitane Arconadu sa 5-7, 6-4, 6-4.

Martić, koja je u Aucklandu postavljena za drugu nositeljicu, u prvom je setu ispustila vodstvo od 5-3 propustivši realizirati dvije set-lopte. Za osvajanje drugog seta dovoljan joj je bio jedan "break" da bi u trećem stigla do vodstva od 5-1 i činilo se kako je napokon uspjela slomiti otpor 21-godišnje Amerikanke. No, Arconada je uspjela smanjiti na 5-4 te zaprijetiti i potpunim povratkom u dvoboj jer je imala dvije "break-lopte" za poravnanje na 5-5. Ipak, Martić je izbjegla odlazak u neizvjesnost te je realizirala drugu meč-loptu.

U 2. kolu će Martić igrati protiv Francuskinje Alize Cornet koja je u 1. kolu svladala Belgijanku Ysaline Bonaventuru sa 4-6, 7-5, 6-3.

Druga hrvatska tenisačica Donna Vekić izgubila je pak susret 1. kola na WTA turniru u Brisbaneu, bolja od nje bila je Kazahstanka Julija Putinceva sa 6-3, 3-6, 7-5 nakon dva i pol sata igre.

Bio je ovo peti međusobni susret Vekić i Putinceve i prva pobjeda Kazahstanke koja je njom proslavila svoj 25. rođendan.

Nakon što je dobila prvi set sa 6-3, Putinceva je stigla i do "breaka" prednosti u drugom povevši sa 3-2. Tada je uslijedila serija Vekić od šest gemova kojima je 23-godišnja Osječanka stigla u dobitnu poziciju jer je imala 2-0. No, tada je serija Vekić stala, Putinceva je vratila "break" zaostatka, a u nervoznoj završnici Vekić je prilikom servisa za odlazak u "tie-break" poslala dva forhenda u mrežu i tako rano završila svoj nastup u Brisbaneu.

Linker
18. travanj 2024 21:36