REUTERS/Brian Snyder
SJAJNA VIJEST ZA TENIS

SENZACIONALNI POVRATAK NEKAD NAJBOLJE SVJETSKE TENISAČICE Odlučila se reaktivirati nakon sedam godina pauze: 'Za mene je to izazov!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 12. rujan 2019. 17:26

Kim Clijsters, nekad najbolja tenisačica svijeta, vratit će se profesionalnom tenisu u 2020. godine. Ova 36-godišnja belgijska tenisačica odlučila se na povratak nakon sedam godina mirovine.

Clijsters se prvotno umirovila 2007. godine, dvije godine nakon osvajanja svog prvog Grand Slam naslova na US Openu. Reaktivirala se opet 2009. godine i osvojila još dva naslova na US Openu i Australian Open prije novog umirovljenja 2012. godine.

"Zaista ne osjećam kao da želim nešto dokazati. Za mene je to izazov", rekla je Clijsters za WTA Insider Podcast.

"Ljubav prema sportu očito i dalje postoji. Ali pitanje jesam li se sposobna vratiti na razinu na kojoj želim biti prije nego li zaigram na najvižoj razini protiv nekih od najboljih sportašica svijeta. Želim izazvati samu sebe i želim biti ponovno jaka. To je moj maraton", rekla je Clijsters koja je nominalno zacrtala povratak u siječnju, ali ostaje fleksibilna po tom pitanju.

Kao bivša najbolja tenisačica svijeta Clijsters ima pravo na neograničeni broj pozivnica (wildcard) na WTA turnirima. Morat će odigrati najmanje tri turnira i osvojiti 10 bodova kako bi ponovno došla na rang listu.

"Kim Clijsters spada među velika imena ove igre i njen povratak na Tour je uzbudljiva vijest za cijelu WTA Obitelj i sve teniske navijače diljem svijeta", komentirao je predsjednik WTA-a Steve Simon.

Tijekom bogate karijere Clijsters je osvojila ukupno šest Grand Slam naslova, četiri u pojedinačnoj i dva u konkurenciji parova, a 2003. godine držala je paralelno najbolje mjesto na WTA ljestvici u singlu i parovima. Ona i suprug Brian Lynch, bivši košarkaš i aktualni trener, imaju zajednički troje djece, dva sina i kćerku.

Linker
24. travanj 2024 01:50