BRISBANE, AUSTRALIA - DECEMBER 30: Maria Sharapova of Russia celebrates victory after winning her match against Caroline Garcia of France during day two of the 2014 Brisbane International at Queensland Tennis Centre on December 30, 2013 in Brisbane, Australia. (Photo by Bradley Kanaris/Getty Images)
Bradley Kanaris/Getty Images

Marija Šarapova

WTA TOUR

ŠPANJOLCI 'OTVORILI VRATA' ŠARAPOVOJ Ruska tenisačica se vraća na velika vrata: Tražila i dobila pozivnicu za jaki turnir u Madridu

AUTOR:
    • Sportske novosti

  • OBJAVLJENO:
  • 08.02.2017. u 18:08

  • Nekada prva tenisačica svijeta, Ruskinja Marija Šarapova dobila je pozivnicu za nastup na WTA Premier turniru u Madridu koji će se igrati od 5. do 12. svibnja.

    Turnir u Madridu bit će drugi nastup Šarapove nakon što odsluži 15-mjesečnu suspenziju koju joj je izrekao Međunarodni teniski savez (ITF) zbog pozitivnog dopinškog nalaza na meldonij tijekom prošlogodišnjeg Australian Opena. Suspenzija će joj isteći 26. travnja, tjedan dana nakon što napuni 30 godina, a prvi nastup imat će na turniru u Stuttgartu koji počinje 29. travnja.

    "Šarapova je zatražila pozivnicu koju smo joj i odlučili dati. Radi se o jednoj od najboljih tenisačica u posljednjih 15 godina i bivšoj pobjednici našeg turnira", rekao je direktor madridskog turnira Manolo Santana.