Screenshot: Twitter
BEZ MILOSTI

STIGLA DOSAD JEDNA OD NAJTEŽIH KAZNI ZA ZLOČESTOG DEČKA SVJETSKOG TENISA Nick Kyrgios odlazi s terena na duže vrijeme!?

Piše: Neven BertičevićObjavljeno: 26. rujan 2019. 15:01

Pobrojati sve novčane kazne koje je ove godine pa i ranije "pokupio" talentirani, ali po ponašanju nepredvidivi i ćudljivi Australac Nick Kyrgios, uzelo bi previše vremena.

No, crni oblaci opet su se nadvili nad njegovu karijeru jer je sada stigla još jedna kazna. Prošlog je mjeseca 24-godišnji Australac na turniru u Cincinnatiju zbog divljanja tijekom meča, vrijeđenja suca i napuštanja terena kako bi u hodniku razbio dva reketa platio 113.000 dolara, a nova je disciplinska mjera izrečena jer je na US Openu optužio ATP da je korumpiran.
Morat će platiti još 25.000 dolara, a uz to mu je određena uvjetna kazna od 16 tjedana, ako u narednih šest mjeseci počini nekakav novi ispad.

"Suspenzija će biti ukinuta kada se uvjerimo da Kyrgios poštuje određene mjere tijekom šest mjeseci, kao što su pravila ponašanja, suradnja s mentalnim trenerom na turnirima i korištenje specijalizirane profesionalne pomoći oko kontrole ponašanja tijekom razdoblja bez turnira (studeni-prosinac)" navodi u odluci ATP.

Kazna će biti aktivirana ukoliko Kyrgios bude:
- verbalno ili fizički vrijeđao službene osobe, gledatelje i bilo koje druge osobe na terenu ili na turniru
- počinio nesportski potez, poput pljuvanja, usmjeren prema službenoj osobi, gledatelju ili drugoj osobi po završetku meča
- bude vulgaran prema službenoj osobi

Australac je ovoga tjedna igrao turnir u Zhuhaiju i poražen je od Andreasa Seppija, ali je otkazao sve ostale turnire na azijskoj turneji. Međutim, ako narednih šest mjeseci načini barem i jedan pogrešan korak morat će prinudno pauzirati 16 tjedana. Nitko ne vjeruje da će Australac izdržati toliko s flasterom na ustima, iako se on sam javio preko društvenih mreža.

- Smirite se, to je samo uvjetna kazna, sve je OK. I dalje mogu igrati tenis, a tenis će i dalje biti zabavan. Samo trebam pripaziti na svoje ponašanja.

Linker
20. travanj 2024 05:43