Matthew Stockman/Getty Images
KENIN DOBILA PRILIKU

SVITOLINA POBIJEDILA HALEP I PRVA OSIGURALA POLUFINALE MASTERSA Pliškova ostala u igri za plasman među četiri najbolje

Piše: HinaObjavljeno: 30. listopad 2019. 16:46

Druga tenisačica svijeta Čehinja Karolina Pliškova ostala je u igri za polufinale WTA završnog mastersa nakon što joj je u srijedu u meč 2. kola Ljubičaste skupine predala Kanađanka Bianca Andreescu kod rezultata 6-3.

Iako je Andreescu povela sa 2-0 moglo se reći da je meč kod tog rezultat odlučen jer je Kanađanka ozlijedila koljeno. Nakon intervencije liječnika i pauze od osam minuta meč je nastavljen, ali je bilo jasno da Andreescu neće moći dugo tako igrati. Kada je Čehinja prvi set privela kraju u svoju korist, Kanađanka je predala meč.

U ranijem meču ove skupine Ukrajinka i braniteljica naslova Elina Svitolina je pobijedila Rumunjku Simonu Halep i prva osigurala nastup u polufinalu. Čehinja ima izgleda za polufinale ako u trećem meču ove skupine koji je na rasporedu u petak pobijedi Rumunjku. Naime, Pliškova je prvi meč izgubila od Svitoline, a Halep je nakon pobjede nad Andreescu danas poražena također od Ukrajinke.

Umjesto Andreescu priliku će dobiti zamjena Amerikanka Sofia Kenin koja će u petak igrati protiv Svitoline. Kenin će tako biti druga zamjena na ovom turniru jer se jučer s turnira iz Crvene skupine povukla Japanka Naomi Osaka zbog ozljede ramena, a zamijenila ju je Nizozemka Kiki Bertens koja je odmah i upisala pobjedu i to protiv prve tenisačice svijeta Ashleigh Barty sa 3-6, 6-3, 6-4. U toj skupini je i Belinda Benčić također ostala u igri za polufinale zahvaljujući pobjedi od 6-3, 1-6, 6-4 nad Čehinjom Petrom Kvitovom.

Linker
26. travanj 2024 11:16