Screenshot: Facebook
SVE TRI POBJEDE

VELIKI HRVATSKI OKRŠAJ NA KRAJU PRIPAO DIVU SA ŠALATE Nevjerojatni Ivo Karlović proslavio 40. rođendan pa pobijedio Bornu Ćorića

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 10. ožujak 2019. 00:58

Ivo Karlović je nastavio seriju pobjeda u dvoboju s Bornom Ćorićem. Desetak dana nakon što je proslavio 40. rođendan Dr. Ivo je u drugom kolu Masters 1000 turnira u Indian Wellsu pobijedio 6:4, 7:6 (2). Prehodno je bio bolji od našeg mladog asa 2015. u Bukureštu, a pobijedio je Ćorića i godinu dana kasnije u Wimbledonu.

Ovoga puta bila je to pobjeda u dva seta. Karlović je bio bliže u prvom setu. Imao je tri prilike od kojih je treću iskoristio u 10. gemu da bi se neobični hrvatski dvoboj nastavio i u drugom setu. Prvo je Ćorić na startu oduzeo servis Karloviću da bi naš veteran uzvratio u drugom seetu i tako su kontrolirajući svoje servise sigurno došli do tie-breaka, gdje je Karlović ponovio sliku iz dvoboja s Australcem Ebdenom. I ovaj tie-break je Karlović glatko dobio, ostavio Ćorića na dva poena. Posljednje tri godine Karlović je gubio u prvom kolu Indian Wellsa, no sada je opet u laganom uzletu. Očito mu godine ne smetaju.

Ćorić je prošle godine bio polufinalist u Indian Wellsu, dobio je bio prvi set Rogeru Federeru te imao break viška u drugom i trećem setu, no Švicarac je dobio taj meč. A sada nakon poraza, gotovo na startu, Ćorić će ostati bez poprilične hrpe bodova. Naime, lani je kao polufinalist inkasirao 360 bodova. sada će naravno pasti na rang listi, ali u njegovim godinama to nije veliki problem. Sigurno će negdje, i to uskoro, nadoknaditi propušteno.

Karloviću je ovo najbolji rezultat nakon što je igrao finale prvog turnira sezone u Puneu i najbolji rezultat u Indian Wellsu od 2011. kada je bio četvrtfinalist i za centimetar ostao kratak u dvoboju s Rafaelom Nadalom.

Linker
26. travanj 2024 12:12