Tennis - Davis Cup - World Group Semi-Final - Croatia v United States - Sportski centar Visnjik, Zadar, Croatia - September 15, 2018 Croatia's Ivan Dodig and Mate Pavic during their match against Mike Bryan and Ryan Harrison of the U.S. REUTERS/Antonio Bronic
REUTERS/Antonio Bronic / REUTERS

Dodig i Pavić

NAJLJEPŠE VIJESTI IZ KINE

VELIKI USPJEH HRVATSKOG REPREZENTATIVNOG DVOJCA Ivan Dodig i Mate Pavić osvojili drugi zajednički naslov u karijeri

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 30.09.2018. u 09:48

 • Hrvatski Davis Cup reprezentativci Ivan Dodig i Mate Pavić u nedjelju su osvojili drugi zajednički ATP naslov, svladavši u finalu turnira u kineskom Chengduu Amerikanca Austina Krajiceka i Indijca Jeevana Nedunchezhiyana sa 6-2, 6-4 za 51 minutu.

  Prije trijumfa u Chengduu, Dodig i Pavić su bili pobjednici prošlogodišnjeg turnira u Hamburgu, a dvaput su gubili u finalu, oba puta na, nažalost, ugašenom Zagreb Indoorsu, 2012. i 2013. godine.

  U prvom setu finala u Chengduu hrvatski je par slomio servise suparnika u trećem i petom gemu, a jedini krizni trenutak u meču za Dodiga i Pavića bio je četvrti gem drugog seta, u kojem su bili suočeni s 0-40, ali su osvojili sljedeća četiri poena i izjednačili na 2-2. Odlučujući 'break' za pobjedu u dva seta napravili su kod rezultata 3-3, a tri gema poslije realizirali su prvu meč-loptu.

  Za Pavića je to bilo već 30. finale, a deveto u ovoj sezoni, dok je Dodig po 25. put igrao za ATP trofej u konkurenciji parova, treći put u 2018. godini. Splićanin je osvojio svoj 13. naslov, a Međugorac je po 11. put postao pobjednikom.

  Iz drugih medija