REUTERS
REUTERS

PROŠLA SU DVA ŽIVOTA

VIDEO: 'BOŽE, PA TO JE BILO..' Evo kako se velika Serena poklonila čudesnoj Mikici, ali i zbunila uoči meča koji čekaju Hrvatska i teniski svijet!

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 25.01.2017. u 18:40

 • Tko je mogao predvidjeti da će hrvatski ženski tenis od ponedjeljka imati novi-stari broj jedan? Gotovo 19 godina nakon što je bila 32. na svijetu, Mirjana Lučić-Baroni će ostvariti novi plasman karijere i doskočiti najmanje do 29. mjesta.

  U Australiji je postala dio najstarije polufinalne postave u povijesti turnira, kao “uljez” među tri Amerikanke. Pokraj Venus (36), Serene (35) i nje (34), Coco Vandeweghe (25) djeluje kao neiskusna juniorka.

  Nakon pobjede nad Kontom, Serena Williams je Mikičinu seriju nazvala nevjerojatnom, a uspjela se i prisjetiti njihovog zadnjeg meča, u Wimbledonu 1998.

   

  - Bože, pa to je bilo prije više od desetljeća. Ne, dva desetljeća! Sve čega se sjećam je da smo bile na Centralnom terenu i da sam bila uzbuđena zbog pobjede (6-3, 6-0, nap. p.). Sada sam jako ponosna. Igre nam se dosta razlikuju, ali povezuje nas činjenica što smo obje preživjele puno toga. Bez obzira tko će pobijediti, djevojka starija od 34 igrat će u finalu i to je sjajno - poručila je Serena koja u Melbournu lovi 23. Grand Slam turnir u karijeri.

  Iz drugih medija