Marin Čilić
 Reuters / Tony O'Brien Livepic
REAKCIJA NAKON PORAZA

VIDEO: ČILIĆ MOŽE ŽALITI ZA PROPUŠTENIM PRILIKAMA 'Izgubio sam neke ključne poene koji su mogli otići meni'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 17. studeni 2016. 09:17

Tijesnom pobjedom u dva tie breaka 7:6(3), 7:6(3) protiv Marina Čilića Stan Wawrinka zadržao je šanse za plasman u polufinale ATP Mastersa u Londonu, dok je Međugorac ostao i bez matematičke šanse za plasman među četiri najbolja.

Jedan sat i 58 minuta trajala je bitka između Wawrinke i Čilića i iako se Švicarac nudio, hrvatski tenisač nije iskoristio ponuđeno. Primjerive set loptu u prvom setu koja bi možda odvela meč u drugačijem smjeru.

"Imao sam set loptu u prvom setu i drugi njegov servis. Ali promašio sam retern. U tie-breakovima izgubio sam nekoliko skupih poena koje sam također mogao dobiti. Nekoliko poena koji su otišli na njegovu stranu su također mogli otići meni", komentirao je nakon meča Čilić.

I bio je u pravu. Ostaje žal za propuštenim, pa Čilić i dalje čeka na prvu pobjedu na završnim turnirima godine. Trenutno je na 0-5, a prilika za utješnu pobjedu pruža se u petak protiv Keija Nishikorija iako je polufinale izgubljeno.

"Bio je to sjajan meč i zaista sam sretan kako sam odigrao. Razina igre bila je zaista visoka i za mene je ovo velika pobjeda", komentirao je Wawrinka nakon meča. Sljedeći meč Wawrinki nosi Andyja Murrayja.

"Sve što znam je da moram pobijediti ako želim u polufinale. To ću pokušati napraviti i pobijediti svjetskog broja 1. On igra svoj najbolji tenis i bit će zanimljivo. Siguran sam da će biti sjajna atmosfera", zaključio je Wawrinka.

Linker
19. travanj 2024 09:41