Getty / Getty
NE MOŽE SUDAC BITI GLAVNA ZVIJEZDA

VIDEO: ĐOKOVIĆ PROGOVORIO O TRENUTKU POTPUNOG LUDILA 'Znao sam da će mi se ovo dogoditi. Opomena zbog majice? Svašta!'

Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 16. listopad 2016. 10:12

Gdje je nestao Nole? Dominacija najboljeg tenisača današnjice ozbiljno je poljuljana, Đoković trenutno nije ni sjena igrača koji je početkom lipnja držao sva četiri Grand Slama. Potvrdio je to i poraz od Roberta Bautiste Aguta u polufinalu Mastersa u Šangaju.

Tenisač protiv kojega je Đoković do subote imao omjer 5-0 slavio je 6-4, 6-4 i ušao u prvi finale na turnirima iz Masters serije. Srbin je na tankom ledu plesao već protiv Mische Zvereva u četvrtfinalu, no Bautista nije imao milosti.

- Trenutno sam u nekoj vrsti emocionalne tranzicije. A možda sam i iscrpljen zbog prevelikog broja mečeva u posljednjih 15 ili 20 mjeseci. Znao sam da će mi se to dogoditi, prije ili kasnije - izjavio je Đoković.

U Šangaju nije igrao ni blizu reputacije i renkinga. Puno krivih procjena, pogrešaka i ranjiv drugi servis. U trenucima najveće nervoze razderao je majicu, razbio reket i sarkastično pljeskao sucu Carlosu Bernardesu kada mu je dodijelio opomenu.

- Bernardes je ukrao show, htio je biti glavna zvijezda. Opomena jer sam promijenio majicu? Svašta - komentirao je prvi igrač svijeta.

Bautista Agut će za naslov igrati protiv Murrayja, koji je u dva seta izbacio Simona. U parovima, Henri Kontinen i John Peers zaključili su sjajan debitantski turnir Marina Čilića i Mate Pavića. Hrvatski dvojac zaustavljen je korak do finala, izgubivši 3-6, 4-6.

Dobre vijesti stigle su iz Moskve, gdje je Ana Konjuh prekinula seriju od tri poraza i u prvom kolu kvalifikacija sa 6-1, 6-4 svladala Ekaterinu Aleksandrovu. Sljedeća suparnica bit će joj Čehinja Martincová, 164. sa WTA ljestvice. Na startu kvalifikacija za muški turnir poraženi su Franko Škugor i Nikola Mektić.

Linker
24. travanj 2024 17:55