Ro
Inquam Photos/George Calin/via REUTERS / REUTERS

IZVAN PAMETI

VIDEO: NAJSRAMOTNIJI VIKEND U ŽIVOTU TENISKE LEGENDE Počelo je s 'čokoladom i mlijekom', nastavilo se s 'volim trudnice', a završilo s...

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 23.04.2017. u 17:12

 • Nekad prvi tenisač svijeta Ilie Nastase kreirao je skandal kakav se ne pamti u teniskom svijetu, u nekoliko dana prešao je sve granice pristojnog ponašanja, a u subotu mu je kao izborniku Rumunjske oduzeta akreditacija nakon što je na terenu u Constanti izvrijeđao Johannu Kontu i Anne Keothavong.

  Nastase, jedan od klasičnih “zločestih dječaka” svjetskog tenisa, ako ne i najgori, prilikom ždrijeba dvoboja Rumunjske i Velike Britanije u play-offu Svjetske skupine II, prvo je glasno prokomentirao trudnoću Serene Williams. Ničim izazvan je rekao:

  - Kakvo će biti dijete? Čokolada s mlijekom?

  Serena je zaručena za Alexisa Ohaniana, suosnivača Reddita. I sada mi moramo napisati da je on bjeloput, ako vi to već niste shvatili.

   

  Nastaseu je to bio tek uvod jer kad su to novinari prenijeli u sve medije, došao ih je tražiti u Press-centar u Constanti, pronašao samo Eleanor Crooks, novinarku AP-a, i uz salvu uvreda, psovki i svega što “pas s maslom ne bi pojeo”, najčešće ju je častio s - glupačo. Još se stigao pohvaliti da je trudnu britansku izbornicu Anne Keothavong pitao za broj sobe, “baš mi se svidjela tako trudna”.

  U subotu je, pak, prekinuo meč Sorane Cirstee i Johanne Konte početkom drugog seta, napao gostujuću igračicu i izbornicu, dok ga sudac Andreas Egli nije izbacio s terena.

  Međunarodna teniska federacija reagirala je oduzimanjem akreditacije, Nastase se u nedjelju ne smije približiti reprezentaciji.

  Konta je nakon svih uvreda teren napustila u suzama, nakon 25 minuta se vratila iz svlačionice i pobijedila Cirsteu. Za 1-1 Rumunjske i Velike Britanije nakon prvog dana.

  Iz drugih medija