REUTERS
PARIŠKI SPEKTAKL

VIDEO: NOVAK ĐOKOVIĆ U ANTOLOGIJSKOM MEČU SRUŠIO NAJBOLJEG TENISAČA SVIH VREMENA Federer se spasio iz nemoguće situacije, pa izgubio u tie-breaku!

Piše: Davor BurazinObjavljeno: 03. studeni 2018. 21:29

Novak Đoković pobjednik je teniskog spektakla u polufinalu Masters 1000 turnira u Parizu. Srbin je u klasiku XLVII, dakle, 47. međusobnom dvoboju svladao Rogera Federera u tie-breaku trećeg seta nakon tri sata briljantnog tenisa.

Velika bitka od tri sata

Đoković je tako poveo 25-22, provukao se kroz ušicu igle do 22. pobjede u nizu. Više mečeva između sebe odigrali su samo Đoković i Rafael Nadal (52, 27-25). Gledatelji u dvorani Bercy praktički su proveli meč na nogama ili trošeći dlanove da bi pljeskom odobravali poteze oba tenisača.

Federer i s 37 godina može puno, dokazao je i u subotu kad je spasio svih 12 break-lopti kroz tri seta, samo što istu razinu koncentracije nije zadržao u oba tie-breaka. On je, na kraju, jedini napravio break, za 7:5 u drugom. Đokoviću je ovo tek druga pobjeda u karijeri u kojoj nije slomio servis suparnika. Ako je Federer očekivano više zabijao (54-31 u winnerima), Đoković je očekivano manje griješio (32-52), ali sve je to skupa izgledalo fantastično. Samo što na kraju jedan pobjeđuje, drugi gubi. U tenisu nema podjele bodova.

Đoković će u svom 104. finalu igrati protiv Karena Hačanova, Rus je u dva seta nadigrao Dominica Thiema za prvo Masters 1000 finale u karijeri. Srbin, koji se u ponedjeljak vraća na broj jedan nakon dvije godine, ima zanimljiv izazov. Ima i tri sata iscrpljujuće (fizički i emotivno) bitke sa starim rivalom. Može li i to prebroditi? Četiri puta je osvajao pariški turnir (2009, 2013-15), nepobjediv je od kolovoza u Torontu (Stefanos Tsitsipas).

Karen nadomak Borni

Hačanov je Thiema od 3:4 u prvom setu rastavio na proste faktore. Austrijanac je od tada izgubio svih pet gemova na svom početnom udarcu, ničim nije mogao parirati 22-godišnjem Rusu, čiji je trener Splićanin Vedran Martić. Time je Hačanov došao nadomak Borni Ćoriću i može ga preskočiti na ljestvici ukoliko osvoji turnir. Tako bi on, a ne Ćorić, išao u London kao druga alternacija za ATP Finals.

Polufinale: Đoković 7:6 (6), 5:7, 7:6 (3), Hačanov - Thiem 6:4, 6:1. (db)

Linker
25. travanj 2024 14:58