REUTERS/Aly Song
U FINALU PROTIV ĐOKOVIĆA

VIDEO: POGLEDAJTE KAKO JE FANTASTIČNI BORNA SLOMIO FEDERERA Najveći svih vremena opet pokazao veličinu: 'Borna je jednostavno bio bolji!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 13. listopad 2018. 18:50

Hrvatski tenisač Borna Ćorić ostvario je spektakularnu pobjedu nad jednim od najboljih tenisača svih vremena Rogerom Federerom i uvjerljivo slavio 2:0. Federer je neuobičajeno mnogo griješio, a Borna je odigrao smireno, koncentrirano i beskompromisno iskoristio sve 'Fedexove' greške. Dominirao je kako na servisu tako i sjajnim udarcima s osnovne linije.

Potpuno zasluženo je mladi Zagrepčanin nadigrao velikog Rogera i plasirao se u finale ATP turnira iz serije 'Masters 1000' u Šangaju gdje ga čeka drugi velikan 'bijelog sporta' Novak Đoković. Nedjeljno finale Ćoriću će biti peto u karijeri, ali prvo u seriji 'Masters 1000'.

"Borna je danas jednostavno bio bolji i zasluženo je pobijedio. Bolje je pogađao, odlično se kretao i to je to. Uz to, podloga je u Šangaju nešto brža, a to je više odgovaralo njemu nego meni", priznao je nakon meča Federer.

Borna je pak sve sažeo u jednoj kratkoj rečenici: "Odigrao sam jedan od najboljih mečeva u životu".

Posebno je atraktivna bila posljednja izmjena udaraca u kojoj je Borna nadigrao Federera, a kako je to izgledalo, pogledajte u videozapisu.

Linker
25. travanj 2024 02:12