Action Images via Reuters
TUGUJU NAVIJAČI U LONDONU

VIDEO: RIJETKO VIĐENA SREĆA I TUGA ISTOVREMENO Mladi Nijemac prekinuo veliki san i u suzama srušio Rogera Federera: 'Ispričavam se svima u publici...'

Njemački tenisač Alexander Zverev prvi je finalist završnog ATP finala u Londonu nakon što je u polufinalu pobijedio Rogera Federera s 7-5, 7-6 (5).
Piše: Filip OžboltObjavljeno: 17. studeni 2018. 18:26

Alexander Zverev u svom je prvom izletu među četiri najbolja na ATP Finalsu u Londonu odmah ušao u finale. I to u dva seta preko Rogera Federera koji je turnir najbolje osmorice osvajao rekordnih šest puta.

Slavio je Nijemac protiv legendarnog Švicarca treći put u njihovih šest mečeva, a ovim se slavljem osvetio Federeru za prošlogodišnji poraz u Londonu koji je Zvereva tada eliminirao iz borbe za polufinale.

U izjednačenom prvom setu break prilika nije bilo do rezultata 6:5 za Zvereva. Nijemac je na 0:40 prvu od njih iskoristio i u drugi set ušao uz još jedan gem bez izgubljenog poena.

Na osam izgubljenih poena zaredom Federer je odgovorio sa sedam svojih uz oduzimanje servisa petom tenisaču svijeta kod rezultata 1:1.

Teško stečeni break Federer je držao samo jedan gem, u sljedećoj igri Zverev mu drugi put u meču oduzima servis i vraća prednost servisa u drugom setu.

Ipak, u sljedećih osam gemova breaka nije bilo, iako je Federer teže od Zvereva držao svoj servis. U 13. igri ponovno su Nijemac i Švicarac bili izjednačeni do 4:3 kada izbija kontroverzni trenutak na koji su burno reagirali brojni Federerovi navijači u O2 Areni.

Skupljaču loptica ispala je jedna od njih, Zverev je na svom servisu prekinuo poen, čak ni Roger nije burno reagirao jer sve je bilo po pravilima, ali reakcija publike Zverevu je nakon meča ostavila gorak okus.

- Ispričavam se svima u publici zbog onoga što se dogodilo. Moram sam reagirati, pravila su tu da se poštuju - govorio je uplakani Zverev, iako više zbog pobjede, nego negativne reakcije publike.

Nakon spomenutih 4:3 za Federera, Zverev veže tri poena i na svom servisu potvrđuje premijerni nastup u finalu završnog turnira sezone. (fo)

Linker
25. travanj 2024 06:59