Michael Dodge/Getty Images
ŽDRIJEB US OPENA

BIT ĆE VATRENO U NEW YORKU! Čiliću težak ždrijeb na startu US opena, Karlović bi već u drugom kolu mogao na mladog lava...

ŽDRIJEB US OPENA Određeni parovi 1. kola posljednjeg Grand Slam turnira sezone, a spektakl je zajamčen već na startu: Serena Williams - Marija Šarapova
Piše: Davor BurazinObjavljeno: 22. kolovoz 2019. 22:28

Serena Williams igrat će protiv Marije Šarapove u 1. kolu US Opena, bit će to njihov 22. međusobni susret u koji Amerikanka ulazi s ogromnom prednošću od 19-2.

Williams je dobila posljednjih 18 mečeva, što znači da Ruskinja od 2004. godine nije slavila. Sve to nema veze, s jedne strane bit će osvajačica 23 Grand Slam naslova, a s druge peterostruka pobjednica najvećih turnira, a pritom treba znati da se nikada nisu sastale na Flushing Meadowsu. Williams je ujedno lanjska finalistica, dok se Šarapova nada da će se vratiti u elitu uz pomoć trenera Riccarda Piattija, koji se prihvatio toga posla nedavno, uz to što i dalje vodi brigu o Borni Ćoriću.

Ćorić, pak, kao 12. nositelj čeka ime protivnika, koji će doći iz kvalifikacija, baš kao što je to slučaj za 23. nositeljicu Donnu Vekić. Ćorić je u drugom kvadrantu ždrijeba, gdje je i Roger Federer (3. nositelj) te u gornjem dijelu ždrijeba u kojemu ordinira prvi igrač svijeta i branitelj naslova Novak Đoković (1.). Srbinu je suparnik na startu Roberto Carballes Baena, Švicarcu kvalifikant.

Tennis - Wimbledon - All England Lawn Tennis and Croquet Club, London, Britain - July 8, 2019  Croatia's Petra Martic reacts during her fourth round match against Ukraine's Elina Svitolina  REUTERS/Hannah McKay - RC165C07EE50
REUTERS/Hannah McKay

Petra - Tamara 4-0

Marin Čilić je tek 22. nositelj, ali s aureolom jednog od osvajača ovoga turnira (2014.). Čilićev suparnik je Slovak Martin Kližan s kojim ima čistih 4-0. Jedna od tih pobjeda datira iz 2012. godine s US Opena (7:5, 6:4, 6:0), a jedna je iz siromašne ove sezone (Madrid, 6:4, 2:6, 7:6). Međugorac je u dijelu ždrijeba s Rafaelom Nadalom, kamo sreće da dogura do susreta sa Španjolcem u osmini finala.

Najstariji tenisač u ždrijebu, 40-godišnji Ivo Karlović sastaje se s Francesom Tiafoeom, do sada nisu igrali, a pobjednik će vjerojatno na 6. nositelja Alexandera Zvereva.

Od zanimljivih mečeva u 1. kolu strši onaj između dva mlada Kanađanina, Denisa Shapovalova i Felixa Auger-Aliassimea, te 8. nositelja Stefanosa Tsitsipasa i Andreja Rubljova. Rus je u Cincinnatiju nadigrao Federera.

Petra Martić kao 22. nositeljica igra sa Slovenkom Tamarom Zidanšek, dvostrukom pobjednicom Croatia Bol Opena. Petra je svladala Zidanšek u tri seta u 1. kolu Istanbula, gdje je na kraju osvojila prvi turnir u karijeri.

Braniteljica naslova i prva igračica svijeta Naomi Osaka igra s Alinom Blinkovom, Ashleigh Barty (2.) otvara protiv Zarine Dijas, a Simona Halep (3.) i Karolina Pliškova (4.) čekaju završetak kvalifikacija da bi saznale suparnice.

Linker
18. travanj 2024 12:50