Tom Dulat/Getty Images / Getty Images
ROLAND GARROS

BORNA ĆORIĆ JE VEĆ NA SAMOM STARTU IMAO VELIKI IZAZOV Hrvat svladao 22. nositelja za drugo kolo Roland Garrosa

Piše: HinaObjavljeno: 28. svibanj 2018. 19:10

Hrvatski tenisač Borna Ćorić izborio je 2. kolo Grand Slam turnira Roland Garros pobjedom nad 22-nositeljem Nijemcem Phillipom Kohlschreiberom 6-3, 3-6, 6-3, 6-4 za dva sata i 40 minuta igre.

Bio je to četvrti meč između Borne (ATP 40.) i 24. igrača svijeta Kohlschreibera, koji je dobio njihova prva dva međusobna dvoboja, a Ćorić je slavio lani u Marrakeschu. Ćorić je odigrao sjajan dvoboj protiv vrlo neugodnog tenisača, koji je bio jedan od najtežih protivnika kojeg je uopće mogao dobiti u 1. kolu.

Ćorić je u cijelom meču izgubio samo jedan svoj servis, imao je 10 aseva, a dvoboj je završio s 14 winnera više i osam neprisiljenih pogrešaka manje od Nijemca.

DUBAI, UNITED ARAB EMIRATES - MARCH 01:  Borna Coric of Croatia plays a forehand during his quarter final match against Roberto Bautista Agut of Spain on day four of the ATP Dubai Duty Free Tennis Championships at the Dubai Duty Free Stadium on March 1, 2018 in Dubai, United Arab Emirates.  (Photo by Tom Dulat/Getty Images)
Tom Dulat/Getty Images / Getty Images
Borna Ćorić

Borna je dobru igru u prvom setu okrunio "breakom" za 4-2 što mu je bilo dovoljno da povede s 1-0 u setovima. U drugom setu bolje je zaigrao Nijemac, koji koristi priliku u osmog gemu kada oduzima Ćorićev servis, a zatim ga svojim servisom potvrđuje za izjednačenje. I u trećem setu je samo jedan jedini "break" bio dovoljan za dobitak seta, a napravio ga je Borna za vodstvo od 3-1.

Ćorić je dobru igru iz trećeg seta okrunio novim oduzimanjem servisa već u prvom gemu četvrtoga seta, a tu prednost je uspio održati do samog kraja, iskoristivši drugu meč-loptu.

Mladi Zagrepčanin u drugom kolu čeka boljeg iz dvoboja Australca Matta Ebdena i Talijana Tomasa Fabbiana.

Linker
17. travanj 2024 03:46