DANIEL RAMALHO AFP
KRENULO GA

BORNA ĆORIĆ KONAČNO PRONAŠAO FORMU Mjesecima ga nije bilo nigdje i sad je u polufinalu ATP 500 turnira: Preokretom do velikog rezultata!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 22. veljača 2020. 10:53

Borna Ćorić tražio je formu mjesecima i čini se da se upornost napokon isplatila. Najbolji hrvatski tenisač sjajno igra u Brazilu gdje je na ATP 500 turniru izborio - polufinale...

Borna je protiv Talijana Lorenza Sonega osigurao plasman među četiri najbolja u Riju, slavio je 7-6 (5), 6-3. U prvom setu je spašavao set lopte (4-5), no nakon što je vratio meč pod kontrolu, nakon tie-breaka, bila je to - "jednosmjerna ulica" za Hrvata.

Poveo je 5-2 i brzo je stigao kraj susretu. Protiv Cristiana Garina, 25. na svijetu, tražit će prolaz u finale i još više povećati šansu za "ukrcavanje" toliko bitnih bodova. Jedini put igrali su u Hertogenboschu gdje je slavio Hrvat u tri seta.

Zagrepčaninu je ovo prvo polufinale nakon rujna prošle godine i St. Peterburga gdje ga je zaustavio Medvjedev.

Croatia's Borna Coric celebrates a point during his ATP World Tour Rio Open 2020 tournament match against Brazil's Tiago Seyboth Wild at the Jockey Club in Rio de Janeiro, Brazil on February 20, 2020. (Photo by DANIEL RAMALHO / AFP)
DANIEL RAMALHO AFP

Linker
25. travanj 2024 21:30