Clive Mason/Getty Images
LOŠE VIJESTI IZ NEW YORKA

BORNA ĆORIĆ PREDAO MEČ NA US OPENU Strahuje se od scenarija zbog kojeg je otkazao Wimbledon: 'Nije bilo nikakve šanse da danas zaigram'

Piše: Davor BurazinObjavljeno: 28. kolovoz 2019. 20:38

Borna Ćorić probudio se u srijedu ujutro u New Yorku. Nije to bilo lagano buđenje, još manje uzbuđenje zbog toga što će istoga dana u večernjem terminu zaigrati protiv Grigora Dimitrova na Louis Armstrong stadionu. Borna se, na žalost, probudio s nesnosnim bolovima u leđima.

- Nije bilo nikakve šanse da danas zaigram - u kratkoj poruci nam je 22-godišnji Zagrepčanin potvrdio vijest o predaji meča 2. kola US Opena.

- U pitanju je leđni mišić. Moram napraviti dodatne pretrage da vidim o čemu se točno radi, ali igrati nisam mogao.

Čim je otkazao ujutro, ne čekajući da vidi hoće li se stanje popraviti tijekom dana, znači da je situacija ozbiljna. Pitali smo ga ima li to ikakve veze s ozljedom iz Hallea, zbog koje je odustao i od Wimbledona, Ćorić u tom trenutku nije znao.

- Nisam još siguran, ali vrlo moguće.

Podsjetimo, u Halleu je predao meč četvrtfinala protiv Pierre-Huguesa Herberta nakon gubitka prvog seta (5:7). Tada je ozlijedio vanjski mišić na lijevoj strani rebara, liječio se i uspio izliječiti za nastup na turniru u Umagu, ali ga rezultat nije poljubio (poraz u prvom nastupu od Salvatorea Carusa).

Umag, 180719.
Stadion Goran Ivanisevic.
ATP Plava Laguna Croatia Open, mec 1/8 finala izmedju Borne Corica i Salvatora Carusa.
Na fotografiji: Borna Coric.
Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX
Željko Hajdinjak / CROPIX

Nakon toga je igrao u Montrealu (2. kolo: Peter Gojowczyk, Adrian Mannarino) i Cincinnatiju (1. kolo: Reilly Opelka), stigao u New York i nama priznao da ga cijelo vrijeme muče sitnije ozljede. Isto tako je rekao da zbog problema s trbušnim mišićima nije trenirao servis tri dana, ali i da se osjeća spremnim za posljednji Grand Slam turnir sezone, gdje je prošle godine igrao osminu finala (Juan Martin del Potro).

Ćorić se u 1. kolu lako obračunao s kvalifikantom Jevgenijem Donskojom, ali oni koji su bili uz teren ili su gledali prijenos meča, vidjeli su da je Ćorić igrao s omotanim trupom. Što će reći da je u najmanju ruku pokušavao spriječiti pogoršanje ozljede. Nama je uoči turnira rekao da je bilo sitnijih ozljeda,"jedan dan bih se osjećao bolje, jedan dan lošije", a srijeda je očito bila užasan dan u tom pogledu.

Tako je Dimitrov, ne tako davno treći na rang-listi i osvajač Nitto ATP Finalsa u Londonu 2017. godine, dobio neočekivani poklon u katastrofalnoj sezoni. Bugarin je u US Open ušao tek kao 78. tenisač na rang-listi.

Linker
27. travanj 2024 06:05