Geoff Burke-USA TODAY Sports / Reuters
DO POBJEDE ZA 64 MINUTE

BORNA ĆORIĆ SUVERENO OTVORIO NASTUP NA JAKOM TURNIRU U MONTE CARLU Hrvatski tenisač lakoćom sredio Francuza, pa dočekao Novaka Đokovića

Piše: HinaObjavljeno: 16. travanj 2018. 16:20

Hrvatski tenisač Borna Ćorić plasirao se u drugo kolo teniskog turnira iz Masters serije u Monte Carlu nakon što je u ponedjeljak u prvom kolu sa 6-2 i 6-3 poslije sat vremena i četiri minute igre pobijedio Francuza Juliena Benneteaua.

Ćorić je u prvom setu došao u prednost odmah na početku, uzeo je servisu Francuzu za vodstvo od 3-1, ali je Benneteau odmah nakon toga vratio svoj servis. No, Ćorić tada dobija svoj servis zatim opet oduzima servis suparniku, a zadnji gem dobija bez izgubljenog boda. U prvom je setu francuski tenisač napravio 12 neprisiljenih pogrešaka, a Ćorić samo četiri.

Dominacija hrvatskog tenisača nastavlja se i u drugom setu. Ćorić je servirao pet aseva, jednom je uzeo suparniku servis i bio je bolji na prvom servisu.

U meču je hrvatski tenisač ukupno servirao osam aseva, a Francuz jedan, Ćorić nije napravio ni jednu dvostruku grešku, a Benneteau dvije, obje u drugom setu.

Ovo je bio prvi međusobni ogled između Ćorića, 39. tenisača svijeta i Benneteaua, 57. na ATP ljestvici. U drugom kolu će hrvatski tenisač igrati protiv Novaka Đokovića.

Nekadašnji broj jedan svjetskog tenisa Novak Đoković (ATP - 13.) lakoćom je sa 6-0, 6-1 pobijedio sunarodnjaka Dušana Lajovića (ATP - 93.) za manje od sat vremena igre.

Bit će to drugi dvoboj Đokovića i Ćorića, a u prvom, odigranom prije dvije godine na Masters turniru u Madridu, slavio je srbijanski tenisač sa 6-2, 6-4.

Đoković je dvaput bio pobjednik u Monte Carlu (2015. i 2013.), a Ćorić je protiv Benneteaua proslavio svoju prvu pobjedu na ovom turniru.

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić je drugi nositelj i slobodan je u prvom kolu, a u drugom kolu ga čeka bolji iz susreta između Fernanda Verdsaca i Urugvajca Pabla Cuevasa.

Linker
23. travanj 2024 00:45