Tom Dulat/Getty Images / Getty Images
NAJVEĆI IKAD NIJE POPUSTIO

BORNA JE BIO NA KORAK DO SNA, ALI NIJE GOTOVO DOK ROGER NE KAŽE DA JE GOTOVO Ovo su tri ključne stvari koje su presudile neviđenu dramu u polufinalu

Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 18. ožujak 2018. 00:06

Nije gotovo dok Federer ne kaže da je gotovo. Iako je Borna Ćorić bio korak od sna, čudo se u subotu nije dogodilo.

Barem ne u Indian Wellsu. Protiv najvećeg tenisača svih vremena Zagrepčanin je vodio 1-0 u setovima i 4-2 u drugom, dvaput imao break viška u trećem setu, no Federer je po tko zna koji put pokazao da je rođen na nekom drugom planetu

Tri stvari koje su presudile

1. Mentalna čvrstoća

S jedne strane mreže bio je majstor psiholoških igrica, a s druge onaj koji to tek želi postati, iako dobar dio meča niste mogli razabrati tko je zapravo u kojoj ulozi. Ćorić je imao suparnika na konopcima, ali ga nije uspio dokrajčiti. Kada je Federer u finišu trećeg seta vratio break i uhvatio ga u zamku krivih odluka i pogrešaka, više nije bilo povratka.

2. Servis

U mečevima poput ovog razliku rade nijanse. Ćorić je imao nešto bolji ubačaj servisa, no Federer je bolje koristio i prvi i drugi servis. Ispalio je dva asa više, napravio jednu dvostruku pogrešku manje (Ćorićeva druga bila je kobna) i početnim udarcem uspijevao držati Bornu na distanci kada je zagustilo. Jedan break više na kraju je bio presudan.

3. Besplatni poeni

Ćorić je po običaju briljirao u dugim izmjenama, hvatao lopte na kojima bi mnogi igrači posustali, ali Federeru je poklonio previše kratkih poena, pogotovo u trećem setu. Od točno 100 poena koji su imali pet izmjena ili manje, Švicarac je dobio 59, a Borna 41. Mnogi od njih bili su hrabri, ali neprecizni pokušaji da napadom zatekne suparnika.

Linker
25. travanj 2024 07:05