Screenshot Twitter
NJEMU NISU SVE NA BROJU

CIJELI SVIJET SE PITA: JE LI OVO NORMALNO? Skandalozno ponašanje jednog od najvećih talenata svjetskog tenisa u meču protiv Hrvata!

Hrvatski tenisač Borna Ćorić (ATP - 13.) svladao je Australca Nicka Kyrgiosa (ATP - 33.) sa 4-6, 6-3, 6-2 nakon 116 minuta igre i tako se drugu godinu zaredom probio u četvrtfinale ATP turnira Masters 1000 serije u Miamiju, gdje ga čeka 18-godišnji Kanađanin Felix Auger-Aliassime koji je sa 7-6 (4), 6-4 nadigrao Gruzijca Nikoloza Basilašvilija i ostvario rezultat karijere.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 26. ožujak 2019. 22:07

Ćorić je preokretom stigao do još jedne, treće ovogodišnje pobjede u Miamiju, ne dopustivši da mu daroviti, ali i hiroviti 23-godišnji Australac naruši koncentraciju, što je bilo presudno za drugu Borninu pobjedu u četvrtom međusobnom obračunu s Kyrgiosom.

Ćorić je prvi stigao do 'breaka', za 3-1 u prvom setu, ali je već u sljedećem gemu izgubio prednost. Kyrgios je u devetom gemu iskoristio nešto slabije razdoblje u Ćorićevoj igri za novi 'break', što mu je bilo dovoljno za osvajanje prvog seta.

No, hrvatski tenisač se pribrao i vratio u drugom setu, u kojem mu je 'break' za 4-2 bio dovoljan kako bi izborio treći set. I u njemu je Ćorić prvi stvorio prednost 'breakom' za 3-2. Ključni trenutak dogodio se u sljedećem gemu, u kojem je Borna izvukao 0-40 i potvrdio 'break'. Kyrgios je potpunuo puknuo kad mu je sudac Gianluca Moscarella dodijelio opomenu i kazneni poen na 'break-loptu', čime je Ćorić poveo sa 5-2. Povratka za Australca nije bilo.

Valja istaknuti kako je ovo bio još jedan od mečeva kojeg je u potpunosti privatizirao Nick Kyrgios. Ne radi se tu o ponekom ispadu tijekom meča. Kyrgios show i ovoga je puta počeo od prve minute - udaranje loptice bez gledanja, povlačenje reketa po terenu, razbijanje reketa, gestikuliranje prema gledateljima i prema sucu, konstantno prigovaranje i dobacivanje, psovanje, potpuna nezainteresiranost za tijek meča...

Vrhunac nesportske egzhibicije dogodio se na kraju drugog seta. Australac je otišao na klupu na kratki odmor, a publiku i sebe je potom krenuo zabavljati na način da je pokušavao izvesti popularni 'bottle flip challenge' u kojem je cilj zavrtjeti bocu u zraku, a da ona sleti i ostane stajati uspravno. Trajalo je to gotovo pet minuta.

U samoj završnici trećeg seta ponovno je ušao u verbalni okršaj sa sucem nakon čega i komentator meča više nije mogao izdržati:

- Ne znam koji bi izraz uopće iskoristio. Toliko se ružno ponaša ovaj dečko da je to neviđeno.

Nije ovo prvi put da Kyrgios izvodi sve i svašta na terenu, jer, to mu je postao i svojevrsni zaštitni znak koji se uglavnom tolerira.

U posljednjem meču protiv Dušana Lajovića u dva je navrata servirao na način da mu je lagano prebacio lopticu preko mreže. To je naravno dopušteno, ali se shvaća kao nesportski potez prema protivniku.

Linker
20. travanj 2024 15:46